Χαμός στα ΜΚΔ με βιβλίο Βιολογίας και αντισύλληψη με «Εγκράτεια – Αγνότητα»

Χαμός προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) με αφορμή φωτογραφία παρμένη από το βιβλίο Βιολογίας της Γ Γυμνασίου.

Η φωτογραφία είναι απόσπασμα από σελίδα του βιβλίου και την Ενότητα 1 «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των μικροβίων» και το παράρτημα 1.7 «Μικρόβια που μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή».

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ για ομοφοβικό παραλήρημα υπαξιωματικού: Ξεκίνησαν οι έρευνες

Αυτό που γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και λαμβάνει χαρακτηρισμούς για «μεσαιωνικές αντιλήψεις» αφορά το πρώτο παράδειγμα του παραρτήματος το οποίο

είναι το «Φυσικοί Τρόποι 1. ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ – ΑΓΝΟΤΗΤΑ».

Στο παράρτημα περιλαμβάνονται τα πιο κάτω:

• Εγκράτεια - Αγνότητα

• Αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα προ του γάμου
Αποτελεσματικότητα ΜΑ: Ποσοστό επιτυχίας 100%. Η μόνη απόλυτα αξιόπιστη μέθοδος. Προστασία από ΣΜΝ: ΝΑΙ

• Στο πλαίσιο του γάμου μόνο η αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση προσφέρει προστασία από ΣΜΝ

Στο εν λόγω παράρτημα περιλαμβάνονται 3 Φυσικοί Τρόποι, 4 Μηχανικοί Τρόποι, 3 Χημικοί Τρόποι. 

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ.Ανδρέα Χατζηχαμπή ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για τις διαστάσεις που έλαβε μια «αποσπασματική φωτογραφία από μια σελίδα».

Μιλώντας στο SigmaLive ο δρ.Χατζηχαμπής έκανε λόγο για «μια αποσπασματική δημοσίευση αφού δεν μπήκε η φωτογραφία ολόκληρης της σελίδας.

Το βιβλίο αναφέρει όλους τους τρόπους αντισύλληψης», είπε ο δρ.Χατζηχαμπής. Είπε παράλληλα πως πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο βραβεύτηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τις διδακτικές του μεθόδους ενώ τόνισε πως η συγγραφή του έγινε στη βάση διεθνών προτύπων.

Σημείωσε πως παρόμοιο παράδειγμα φιλοξενείται και σε βιβλία που διδάσκονται στις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα ο δρ.Χατζηχαμπής εξήγησε πως πρόκειται για βιβλίο το οποίο εξηγεί τις μεθόδους αντισύλληψης σε ανήλικους κι όχι σε ενήλικα πρόσωπα.

Πιο κάτω ολόκληρη η σελίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμός, ΜΚΔ, Βιολογίας, Εγκράτεια – Αγνότητα,chamos, mkd, viologias, egkrateia – agnotita