Χαμός στη διαμαρτυρία στη Χλώρακα με επιθέσεις κατά αστυνομικών- Καμία σύλληψη

Σε επιφυλακή παραμένει η Αστυνομία για την κατάσταση στη Χλώρακα, όπου δεκάδες μετανάστες συριακής καταγωγής, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας γιατί έχει αποκοπεί η παροχή ρεύματος και νερού στο συγκρότημα διαμερισμάτων που διαμένουν.

Το συγκρότημα έχει κριθεί ακατάλληλο, με βάση δικαστική απόφαση και τις τελευταίες μέρες φρουρείται ο υποσταθμός της ΑΗΚ, με τον οποίο πολλοί κάτοικοι συνδέονταν παράνομα και υπέκλεπταν ηλεκτρικό

ρεύμα. Όσοι διέμεναν στο συγκρότημα συνδέονταν και με σύστημα υδατοπρομήθειας, χωρίς να καταβάλλουν τέλη. Στην περιοχή μετέβη χθες ισχυρή αστυνομική δύναμη και διμοιρία της ΜΜΑΔ, για αποτροπή επεισοδίων.

Το βράδυ η κατάσταση είχε γίνει χαοτική, αφού κάποιοι από τους μετανάστες κινήθηκαν προς τον υποσταθμό της ΑΗΚ με πρόθεση να συνδέσουν το συγκρότημα με ρεύμα.

Ακολούθως, επενέβη η αντιοχλαγωγική ομάδα της ΑΔΕ Πάφου για να τους αποτρέψει. Τότε αυτοί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες προς τα μέλη της Αστυνομίας και στην συνέχεια έγινε περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα τη διάλυση και αποχώρηση των ενοίκων του συγκροτήματος γύρω στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Με την αποχώρηση τους διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί ζημιά από πέτρα σε υπηρεσιακό όχημα και συγκεκριμένα στο πίσω ανεμοθώρακα του οχήματος. Η σκηνή στην περιοχή εξακολουθεί να φρουρείται.

Εκπρόσωπος των κατοίκων που διαμένουν παράνομα στο συγκρότημα, οι οποίοι είναι περίπου χίλιοι, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι βασικό αίτημα ήταν η προσωρινή σύνδεση με νερό και ρεύμα, ώστε να δοθεί χρόνος στους παρανόμως διαμένοντες να μετακινηθούν από το συγκρότημα.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος με τη σύλληψη όλων των παράνομων μεταναστών που διαμένουν στο συγκρότημα και τη μεταφορά τους σε κλειστές δομές, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταναστών που διαμένουν παράνομα στη Χλώρακα (vid)

Χλώρακα:Πέταξαν πέτρες και έσπασαν το γυαλί του περιπολικού - Χρήση δακρυγόνων

Keywords
Τυχαία Θέματα