Χαννίδης: Υπάρχουν θρονικοί επίτροποι που πρόσκεινται σε ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ

Θρονικοί Επίτροποι στις Μητροπόλεις υπάρχουν και από άλλα κόμματα, αποκάλυψε στο Μεσημέρι και Κάτι το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου, Μάριος Χαννίδης.

Το μέλος της θρονικής Επιτροπής της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής δήλωσε αρχικά «ότι το συναίσθημα που όλοι νιώθουμε, βλέποντας αυτές τις εικόνες είναι λύπη και θλίψη, οι πολίτες είναι απογοητευμένοι».

Αφού ξεκαθάρισε ότι μιλάει υπό

την ιδιότητα του ως θρονικός επίτροπος και όχι πολιτικός, σημείωσε ότι «θεωρώ μέγα λάθος η εμπλοκή της πολιτικής στα της εκκλησίας και αντίστροφα».

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό/Πρωτοσέλιδο: Μοναχός Μ.Αββακούμ δέρνει γυναίκα με ζωνάρι- ΒΙΝΤΕΟ

Σε σχέση με τον Χρίστο Χρίστου, σχολίασε ότι «βρίσκομαι σε δύσκολη θέση να τον σχολιάσω, γιατί με το κόμμα του έχουμε εκ διαμέτρου πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις και διαφωνούμε στα πλείστα θέματα. Από την άλλη, ο Χρίστου είναι όντως μέλος της θρονικής επιτροπής. Τώρα εάν είναι σωστό το ότι διορίστηκε, δεν θα το κρίνω εγώ».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και άλλοι θρονικοί επίτροποι που είναι από άλλα κόμματα. Υπάρχουν μέλη και από το ΑΚΕΛ, και από το ΔΗΚΟ και από τη ΔΗΠΑ. Οι θρονικές επιτροπές όλων των μητροπόλεων δεν έχουν πολιτική χροιά. Οι λαϊκοί που διορίζονται είναι πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν στα της Μητρόπολης από τον βίο, τον οποίο έχουν».      

Διέψευσε ότι μπορεί να επηρεάσει η πολιτική θέση κάποιου επιτρόπου τη Μητρόπολη που είναι διορισμένος. 

Διαβάστε επίσης: Χαννίδης: Ο Ταμασού με πολύ πόνο ψυχής πήρε την απόφαση για τους 2 μοναχούς

Keywords
Τυχαία Θέματα