Χάος με τη συλλογή νεκρών ζώων - Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία

Αποφασίζουν σήμερα, στο παρά ένα, εάν θα δοθεί άδεια στην εταιρεία που εξασφάλισε τη σύμβαση -παρότι δεν τηρεί βασικούς όρους- να ξεκινήσει δουλειά.

Κορώνα - γράμματα παίζεται η υγεία ανθρώπων και ζώων, λόγω εκκρεμοτήτων που προέκυψαν στους διαγωνισμούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων (νεκρά ζώα από φάρμες).

Ο κίνδυνος να πνιγεί η Κύπρος στη μόλυνση, από την 1η Ιουλίου 2016, προέκυψε

όταν η νέα εταιρεία που ανέλαβε, από τον Δεκέμβριο του 2015, τη σύμβαση (Cypra Bioenergy Ltd - ιδιοκτησίας του συζύγου της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας, Ρέας Γεωργίου) για επεξεργασία των αποβλήτων, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες (πολεοδομικές, περιβαλλοντικές και άλλες) για τις εγκαταστάσεις της στην Κτηνοτροφική Περιοχή Αραδίππου.

Σημειώνεται ότι στη εταιρεία η σύμβαση έδινε εξάμηνο περιθώριο να δημιουργήσει εργοστάσιο επεξεργασίας νεκρών ζώων και να το αδειοδοτήσει. Αυτό όμως, σύμφωνα με πληροφόρηση της εφημερίδας μας, δεν επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα, ενώ από την 1η Ιουλίου 2016 πρέπει να αρχίσει δουλειά.

Για τον λόγο αυτό, συνεδριάζει σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών στο παρά ένα η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ), η οποία επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν τροποποιήσεις των όρων Δημοσίων Συμβάσεων, καθώς και απαιτήσεις των συμβαλλομένων μερών, ώστε να ληφθεί απόφαση του τι μέλλει γενέσθαι.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, στη συνεδρία θα παρευρεθεί και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, εκτός από τους εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου (προεδρεύει του ΚΕΑΑ), της Ελεγκτικής Υπηρεσίες και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Περισσότερα http://www.sigmalive.com/simerini/news/343043/xaos-me-ti-syllogi-nekron-zoon

Keywords
Τυχαία Θέματα