Χάρης:«H δημοτικότητα δεν είναι το πρώτο κριτήριο - Mη ανεκτή η διάσπαση»(VID)

«Οι σύνεδροι  του ΔΗΣΥ περίπου 1500 είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη να επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματος για τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από παράγοντες, όπως η δημοφιλία, η καταλληλόλητα , τα ηγετικά χαρακτηριστικά την εκλεξιμότητα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε προκηρύξει την διαδικασία», δήλωσε ο Αντιππρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης φιλοξενούμενος στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα.   

Κληθείς να απαντήσει συγκεκριμένα για τον Υπουργό Εξωτερικών σημείωσε «Είπε κάποιος ότι ο Νίκος

ο Χριστοδουλίδης, ή όποιος άλλος δεν δικαιούται μπορεί να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα και την δημοτικότητά του και να ζητήσει την ψήφο των συνέδρων;»

Διαβάστε επίσης:Προεδρικές: Η εξίσωση Αβέρωφ-Χριστοδουλίδης και η επιλογή Ειρήνη

Σε ερώτηση αν βλέπει ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλίδη, o κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Έχει εκδηλώσει ή επιβεβαιώσει ότι θα είναι ανεξάρτητος; Θα τον εξέθετα αν έλεγα ότι άκουσα ότι μπορεί να κατέβει ανεξάρτητος. Το αντίθετο είπε ο άνθρωπος. Ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν θεωρούμε ότι είναι νοητό είτε είναι στέλεχος της δικής μας Κυβέρνησης, είτε είναι ο Νίκος ή άλλος, να αγνοήσει ένα μεγάλο Συνέδριο που από ιδρύσεως της παράταξης, επιλέγει αυτόν που θα στηριχθεί από τον ΔΗΣΥ. Κληρίδης, Κασουλίδης Αναστασιάδης, συχνά με ανθυποψηφίους, έτσι επιλέγησαν.  Ο κ. Κασουλίδης ανεξάρτητος είχε παρουσιαστεί αλλά ενήργησε με σεβασμό προς τον κόσμο του ΔΗΣΥ και δεν λειτούργησε διασπαστικά. Προσήλθε και πήρε στήριξη του κόμματος μέσα από τις διαδικασίες».

«Θα έχουμε κάλπη και μυστική ψηφοφορία. Αυτό που δεν δέχομαι σαν στέλεχος είναι κινήσεις διασπαστικές που παραβιάζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ότι έχει να πει ο καθένας να έρθει να το πει στο Συνέδριο. Εγώ δεν θα αποφασίσω και θα σας πω εκ των προτέρων».

 «Αν ισχύει (το ενδιαφέρον Χριστοδουλίδη για Προεδρία του 23) θα καλωσόριζα την υποψηφιότητα μέσα από το Συνέδριο όπως και κάθε άλλη υποψηφιότητα . Δεν θα αποφασίσω εκ των προτέρων χωρίς να ακούσω τι έχουν να πουν και να προτείνουν. Ούτε πρέπει κάποιοι να μας σπρώξουν κάποιοι των προτέρων να τοποθετηθούμε πριν αποφασίσουν οι Σύνεδροί. Μήπως αυτή είναι η επιδίωξη κάποιων; Πριν τρέξουμε τις διαδικασίες να προ..(επιλέξουμε)», σημείωσε.

O κ. Γεωργιάδης είπε πως ο ίδιος προσωπικά δεν έχει πρόθεση να επιδιώξει την διεκδίκηση της Προεδρίας. Κληθείς να αξιολογήσει το έργο του κ. Χριστοδουλίδη ως Υπουργού Εξωτερικών απάντησε «Είναι ένας υπουργός που συνεργάστηκα και τον αξιολογώ θετικά όπως και όλους που είναι μέλη του ΠτΔ»

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Καθημερινής που εμφανίζει τον κ. Χριστοδουλίδη ως τον πιο αρεστό με ποσοστό 32,2%, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία που αξιοποιούνται από τα Κόμματα προσθέτοντας «Να βλέπουμε και την δημοτικότητα, αλλά για εμένα δεν είναι  το πρώτο κριτήριο. Για εμένα είναι η ικανότητα  και καταλληλόλητα   Δεν μιλώ τώρα για αυτό το πολιτικό πρόσωπο αλλά για όλα τα πολιτικά ζητήματα. Αν οι επιλογές μας καθοδηγούνται από τις δημοσκοπήσεις  θα έχουμε  μια πολιτική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για την εικόνα και την δημοφιλία και νομίζω πως δεν είναι αυτό που χρειάζονται οι πολίτες.  

ΓΕΣΥ και πρόταση Σιζόπουλου

Μεταξύ άλλων  ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το ΓΕΣΥ λαο  την πολιτική θύελλα που ξέσπασε την προηγούμενη βδομάδα αναφορικά με εικασίες και τοποθετήσεις πρώην Υπουργό για κινήσεις αλλαγής φιλοσοφίας του συστήματος υγείας.

«Δεν γίνεται να έχουμε ΓΕΣΥ και ένας μεγάλος  αριθμός το 50% των παρόχων να λειτουργεί εις βάρος της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ που λέει ότι οι πάροχοι, είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα, εξυπηρετούν τον κόσμο και μέσω των υπηρεσιών τους εισπράττουν τα έσοδα από το ΓΕΣΥ. Ε δεν γίνεται, και είναι παραβίαση της φιλοσοφίας να έχουμε αυτό το σύστημα που ψηφίστηκε και να διατηρούμε και το παλιό σύστημα όπου ο φορολογούμενος μέσω του κρατικού προϋπολογισμού πλήρωνε για την λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αν ήταν ξεκάθαρο και όλοι αναγνώριζαν και επιβεβαίωναν την δέσμευση ότι αυτό είναι μόνο προσωρινό όπως προβλέπει ο νόμος, δεν θα υπήρχε καμία δέσμευση.

Διαβάστε επίσης: Ξεσπάθωσε ο Παμπορίδης κατά Χάρη και αλλαγές ΓΕΣΥ - «Κουτσιά καθαρισμένα»

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, στις προσπάθειες του ΟΚΥΠΥ να έχουμε εφαρμόσει ο νόμος, την αυτονόμηση, εγείρονται προσκόμματα από κύκλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς που σχετίζονται κατά κύριο λόγο από κύκλους της αριστεράς», σημείωσε.

«Η αλλαγή της φιλοσοφίας στο ΓΕΣΥ θα έρθει εάν αύριο έρθουν όπως υποψιάζομαι, και να πουν να αλλάξουμε τον νόμο, άρα αυτοί που λένε καμία αλλαγή στον νόμο, θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν να ζητήσουν αλλαγή για να παραταθεί επ’αόριστον η κρατική χορηγία για να πληρώνονται από τον προϋπολογισμό τα νοσηλευτήρια δυο φορές».

«Είτε μονοασφαλιστικό ήταν, είτε  πολυασφαλιστικό είτε μικτό , αυτό που σας λέω είναι βασική προϋπόθεση και δεν τηρείται επειδή κάποιοι εγείρουν συνδικαλιστικές πολιτικές ενστάσεις και δεν είμαστε διατετημένοι να αφήσουμε αυτή την μεγάλη μεταρρύθμιση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο μέσω της διπλής επιβάρυνσης του φορολογούμενου», επεσήμανε.

«Η πρόταση Σιζόπουλου δεν εξετάστηκε αλλά ούτε καν την συζητήσαμε  και δεν υιοθετείται από τον ΔΗΣΥ», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα