«Χαστούκι» σε ΟΚΥπΥ από Δικαστήριο - Προσέλαβαν άτομο που αιτήθηκε εκπρόθεσμα

Άκυρος θεωρείται μετά από απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ο διορισμός Ανώτερου Νομικού Συμβούλου στον ΟΚΥπΥ. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο διορισμός θεωρείται άκυρος αφού το άτομο που διορίστηκε αρχικά υπέβαλε την αίτηση 3 μέρες μετά την καταλητική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων. 

Πρόκειται για την θέση του επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του ΟΚΥπΥ.

Η Απόφαση εκδόθηκε ύστερα από προσφυγή ατόμου (σ.σ που διεκδικούσε τη θέση) κατά του ΟΚΥΠΥ ( 168/2021).  Σύμφωνα με το Διοικητικό Δικαστήριο: «Η παράδοση της μετά την καθορισμένη

προθεσμία, καθιστά εκπρόθεσμη την αίτηση και συνεπώς ανεπίτρεπτη και παράνομη την αξιολόγηση της υποψηφιότητας του ενδιαφερόμενου μέρους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση του ΟΚΥπΥ για διορισμό περιλαμβάνεται πρόνοια ότι «εάν η διορισθείσα δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει τη θέση η Επιτροπή θα προσφέρει τη θέση στο άλλο άτομο (σ.σ το SigmaLive κατέχει αλλά δεν δημοσιεύει τα προσωπικά στοιχεία του εν λόγω ατόμου)». 

Όπως προκύπτει, αναμένεται  από τον ΟΚΥπΥ να συμμορφωθεί  με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και την δική του απόφαση  ως ανωτέρω αναλυτικά αναφέρονται και να προσφέρει την θέση στο εν λόγω άτομο. 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΚΥπΥ αν το άτομο αυτό δεν αποδεχθεί να διοριστεί τότε μόνο ο Οργανισμός θα προκηρύξει εκ νέου διαδικασία πρόσληψης.  

Keywords
Τυχαία Θέματα