Χλώρακα/Σύροι: «Δεν μπορούμε να μην αντιδρούμε στην καταστροφή περιουσιών μας»

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι στη Χλώρακα, μετά τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, με αίτημα την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας.

Ο ανταποκριτής του Σίγμα, Μάριος Ιγνατίου, κατάγραψε εικόνες των ζημιών που προκλήθηκαν σε εστιατόριο, το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό, σπάζοντας τις τζαμαρίες του κτιρίου και καταστρέφοντας εσωτερικό εξοπλισμό.

Μάλιστα, Σύροι συνομιλώντας με τον ανταποκριτή του Σίγμα, σημείωσαν ότι «δεν μπορούμε να βλέπουμε τις περιουσίες μας να καταστρέφονται, να ρίχνουν φωτιά στα διαμερίσματα

και να μην αντιδρούμε».

Εξάλλου, μια από τις πιο σοβαρές καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία, αφορά παράπονο για ομάδα προσώπων που φέρεται να προκάλεσε ζημιές στην κύρια είσοδο διαμερίσματος, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε σε αλλοδαπό τραυματίζοντάς τον. Ακόμη μια σοβαρή καταγγελία αφορά τον αναποδογυρισμό ενός αυτοκινήτου. Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούν ζημιές σε διάφορα οχήματα οι οποίες προκλήθηκαν από πέτρες και ξύλα.

Πέραν από τους διαδηλωτές, το βράδυ στην κοινότητα, εμφανίστηκαν και ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι κρατούσαν επιθετικά όργανα, ρόπαλα, ξύλα και πέτρες, ενώ είχαν εντοπιστεί και οκτώ πρόσωπα τα οποία προκαλούσαν ανησυχία τα οποία καταδίωξε η Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλλάβει δυο από αυτούς ηλικίας 34 και 21 ετών, κατοίκους της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και της κατοχής επιθετικού οργάνου.

Ο Μάριος Ιγνατίου εξήγησε ότι η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, υπάρχει ένταση και ανησυχία τόσο ανάμεσα στους Κύπριους όσο και τους Σύρους, κυρίως όσους ζουν στη Χλώρακα πολλά χρόνια.

Δείτε εικόνες από το εστιατόριο :

Δείτε πλάνα από τις ζημιές που έγιναν το βράδυ:

Διαβάστε επίσης: 

«Νύχτα Κρυστάλλων και πογκρόμ στη Χλώρακα» - «Να μην αυτομαστιγωνόμαστε…»

Χλώρακα: Τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» σε εστιατόριο και αναποδογύρισαν όχημα

Keywords
Τυχαία Θέματα