Χωρίς έλεγχο «ταυτότητας» άφησαν Τ/κ να πάνε στο οδόφραγμα Λήδρας το Σάββατο

Κάτω από τον τίτλο «Διέλευση χωρίς ταυτότητα και εμπόδια», η  τ/κ εφημερίδα Afrika γράφει ότι ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι Τουρκοκύπριοι ήρθαν αντιμέτωποι με την ελληνοκυπριακή αστυνομία σε «συνοριακή πύλη» στην Κύπρο μετά που ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν οδήγησε μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα για να έρθουν αντιμέτωποι με την ελληνική αστυνομία.

Όπως αναφέρει το ΓΤΠ που επικαλείται την Τ/κ εφημερίδα, κατά την ημέρα της εκδήλωσης στο

σημείο διέλευσης της οδού Λήδρας, οι υπεύθυνοι στο τουρκοκυπριακό οδόφραγμα επέτρεψαν στους διαδηλωτές να περάσουν στην νεκρή ζώνη γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν στον «νότο», όπως αποκαλούνται οι ελεύθερες περιοχές.

«Μάλιστα δεν τους ζήτησαν καν ταυτότητα», σημειώνει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι «έτσι έκαναν φανερά τα στραβά μάτια για να έρθουν αντιμέτωποι [οι διαδηλωτές] με την ελληνοκυπριακή αστυνομία». Τα γεγονότα στην οδό Λήδρας και η χρήση δακρυγόνων και κλομπ από την αστυνομία της Δημοκρατίας ωφέλησαν πιο πολύ τους εθνικιστές, σημειώνει η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για «βροχή αντιδράσεων» κατά της «ελληνοκυπριακής διοίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα