Χουριέτ: Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Πηγές στην Ουάσιγκτον, με τις οποίες επικοινώνησε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, επιβεβαίωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί η διμερής συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, «ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «οι δύο τους συναντήθηκαν για τελευταία φορά στις 12 Ιουλίου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

στο Βίλνιους της Λιθουανίας, μετά από 16 μήνες που δεν είχαν συναντηθεί. Πρόσφατα, ο Μητσοτάκης ζήτησε την αναβολή της συνάντησης με τον Ερντογάν για λίγες ημέρες λόγω των πλημμυρών στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές επίσης, έχει προγραμματιστεί και συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Έκτακτο συνέδριο ΑΚΡ – Αμφίβολη η πρόσκληση Ελλήνων βουλευτών

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρεται στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου, στο οποίο, εκτός από τα πολιτικά κόμματα, θα προσκληθούν 138 πρέσβεις, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων στο εξωτερικό, ΜΚΟ και δεξαμενές σκέψης.

Δεν είναι ωστόσο ακόμη σαφές αν θα προσκληθούν διπλωματικοί εκπρόσωποι από χώρες με κυμαινόμενες σχέσεις, όπως η Αρμενία και η Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι η συμμετοχή στο συνέδριο μπορεί να φθάσει τις 40 χιλιάδες άτομα.

Διαβάστε επίσης: Τζιχάτ Γιαϊτζί: «Δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας για τον Βαρθολομαίο;»

Keywords
Τυχαία Θέματα