Χριστόφια: Το Μαρί, η πολιτική εξόντωση... - Η αγάπη του κόσμου 4 χρόνια μετά

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια. Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η κόρη του, Χριστίνα Χριστόφια η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τον πατέρα Δημήτρη αλλά και για τον πολιτικό Χριστόφια. Μίλησε για το πώς ήταν σαν πατέρας για τα τρία του παιδιά ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που τον σημάδεψαν. «Ως παπάς δεν ήταν αυστηρός με την έννοια της επιβολής.. σου ενέπνεε το φιλότιμο». Η συμβουλή του είπε ήταν να «είσαι χρήσιμη για τους υπόλοιπους ανθρώπους..».

Είπε ακόμη ότι υπήρξαν πράγματα

και γεγονότα τα οποία «πήρε μαζί του» και δεν τα μοιράστηκε ποτέ με κανέναν. Η Χριστίνα Χριστόφια στάθηκε ιδιαίτερα στην τραγωδία που σημάδεψε τη χώρα μας, στη φονική έκρηξη στο Μαρί. «Ήταν πληγωμένος βαθιά καταρχήν γιατί έφυγαν άνθρωποι. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο. Δεν μπορούσε να συλλάβει ότι λόγω του μη σωστού χειρισμού ανθρώπων που ήταν η δουλειά τους να φροντίζουν κάποια πράγματα, νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Στην πορεία των ημερών.. στην αρχή φρόντισε και έτρεξε το μείζον που ήταν το γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Δ. Χριστόφια-«Σε πολέμησαν για τις ιδέες σου»

Στις επόμενες πολύ λίγες ώρες άρχισε να συνειδητοποιεί ότι υπήρξε μια συντονισμένη.. θα πω οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησης ως και πολιτικής εξόντωσης.. ένα γεγονός που από μόνο του τραγικό έλαβε άλλες διαστάσεις. Του προσέδωσαν άλλες διαστάσεις. Αυτό είναι το σωστό… Πράγμα που τον καταρράκωσε δεν θα πω ψέματα. Θεωρούσε ότι όταν υπηρετείς την πατρίδα σου οι προτεραιότητες είναι άλλες και να είσαι πολιτικός αντίπαλος πρέπει να έχει όρια.. από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπάρχει πάντα το όριο του πολιτικού πολιτισμού γεγονός που δεν έχει συμβεί, νομίζω με τον Χριστόφια».

«Κουβεντιάζαμε στο σπίτι… είχε πράγματα που τα κρατούσε για τον εαυτό του. Δεν θα μιλήσω άλλο για το Μαρί γιατί αυτό ήταν το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας… ήταν μια πορεία.. ήταν η κορυφή του παγόβουνου που ήταν πολύ έντονη. Κουβεντιάζαμε ανοικτά στο σπίτι.. Υπήρξαν πάρα πολλά πράγματα που ειδικά σε σχέση με το Κυπριακό, που όταν ρωτούσα επίμονα έλεγε εγώ θα τα πάρω μαζί μου».

«Η κόρη του είπε ότι το Κυπριακό και η επίλυσή του ήταν ο μόνος λόγος που μπήκε και το κόμμα και ο Χριστόφιας σε αυτήν όλη την πορεία. Ήταν σαφές από την αρχή των συζητήσεων αυτό».

Η Χριστίνα Χριστόφια είπε πως ο Κύπριος πολίτης θα τον θυμάται για την εντιμότητα του, την ειλικρίνειά του, την ευαισθησία του. «Προσπάθησε να αποκαταστήσει και την Αριστερά όσο αφορά το ιστορικό πρόσημο και το τι συνέβη σε διάφορες στιγμές της ιστορίες. Τον αγαπούν βαθιά οι Μαρωνίτες, Λατίνοι και Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας».

«Είναι πολύ συγκινητική η προσπάθεια του κόσμου να πει 4 χρόνια μετά ότι είμαστε εδώ και δεν ξεχνάμε. Αυτό μένει στους ανθρώπους..». «Σαφέστατα θετικά εκλαμβάνουμε το ότι στο μνημόσυνο προχθές ήταν ο Πρόεδρος. Τιμά τον Πρόεδρο το γεγονός ότι παρέστη. Είχαν συνεργασία και πολύ νωρίτερα.. θεωρώ ότι είναι καθήκον των ανθρώπων να τιμούν ανθρώπους που είχαν προσφέρει από το ύπατο αξίωμα. Όπως όλοι οι Πρόεδροι έλαβαν τιμές πρέπει να λάβει και ο Χριστόφιας», ανέφερε η Χριστίνα Χριστόφια.

Διαβάστε επίσης: ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Δημήτρης Χριστόφιας δικαιούται να τιμηθεί από την Πολιτεία

Στο βίντεο πιο κάτω ολόκληρη η φιλοξενία της Χριστίνας Χριστόφιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα