Χριστοφίδης: Δεν αφορούν την Γιολίτη οι καταγγελίες για διαβατήρια-διαφθορά

Για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις καταγγελίες για τα χρυσά διαβατήρια μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Όπως εξήγησε,  αυτή την στιγμή είμαστε στο στάδιο που θα τοποθετηθεί ερευνώντας λειτουργός.

Για την σύγκρουση συμφέροντος θα υπάρχει πακκετοποίηση μαζί με άλλες καταγγελίες που έχουν γίνει, ενώ εξήγησε πως είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια καθώς η ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς έχει περιορισμένες δυνατότητες.

«Δεν

έχει δυνατότητες ανάκρισης εμπλεκομένων όπως έχει αστυνομία , η Γενική  Εισαγγελία ή άλλα τμήματα  όπως το Τμήμα Φορολογίας και Τελωνείων. Εμείς αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες και τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας», είπε

«Με την Αρχή, την περασμένη Παρασκευή είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διευκρινιστικά θέματα . Όντως για παράδειγμα υπάρχουν 353 διαβατήρια που εκδόθηκαν από δικηγορικά γραφεία τα οποία σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία και με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου», πρόσθεσε. 

«Σε αυτή την κατηγορία την κατηγορία, όσο εμβαθύνεται η έρευνα, υπάρχει και η περίπτωση της κας. Γιολίτη  η οποία έχει εκδώσει στο δικηγορικό γραφεί στο οποίο συνεργαζόταν, έναν μικρό αριθμό διαβατηρίων. Αυτά έχουν εκδοθεί πριν την ανάληψη καθηκόντων της ως Υπουργού» και δεν υπήρχε σύγκρουση συμφέροντος», είπε.

Με βάση τα όσα δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κανένα από τα 7 διαβατήρια που εκδόθηκαν από το πρώην Γραφείο της κας. Γιολίτης δεν έγινε παράνομα και δεν ελέγχεται ως «λερωμένο».  Στο ίδιο πλαίσιο σημειώνεται ότι κανένα από τα 7 διαβατήρια δεν εξετάστηκε σε Υπουργικό  Συμβούλιο με την συμμετοχή της ιδίας ως Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως έχει φτάσει στην Επιτροπή επίσης ισχυρισμός περί συνωνυμίας ανθρώπου που έκανε εισφορά στον ΔΗΣΥ αλλά ήταν συνωνυμία ανθρώπου που έλαβε διαβατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα