Χρίστου: «Ο Ταμασού επέλεξε να επιφέρει την κάθαρση - Δεν άγγιξα χρήματα»

Απορρίπτει τα περί χρηματοδότης του ΕΛΑΜ από τον Μητροπολίτη Ταμασού ο Χρίστος Χρίστου και υπεραμύνεται της επιλογής του να είναι θρονικός επίτροπος, υποδεικνύοντας πως άλλοι επιλέγουν αυτό και άλλοι τα gay parade.

Φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι τα όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες είναι πράγματα που τον πληγώνουν βαθύτατα και ότι στέλνουν το λάθος μήνυμα προς τους πολίτες.

Όσον αφορά στα βίντεο που κυκλοφορούν

ο κ. Χρίστου δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και περιμένει τα αποτελέσματα.

Κληθείς να απαντήσει ποιος ήταν ο ρόλος του στην υπόθεση, απάντησε καταρχάς ότι κατάγεται από την περιοχή Ταμασού και ότι ανήκει στη θρονική επιτροπή. Σημείωσε ότι ήταν σε όλη τη διαδικασία της εξέτασης της απολογίας των μοναχών που εμπλέκονται και στη συνέχεια στην καταμέτρηση των χρημάτων.

«Είχα φτάσει αργά το απόγευμα ως παρατηρητής και μάρτυρας της εξέτασης. Ούτε μετέφερα, ούτε μέτρησα, ούτε άγγιξα χρήματα. Ήμουν παρών μαζί με τα άλλα μέλη μέχρι ένα σημείο αργά το βράδυ και μετά αποχώρησα».

Τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Ταμασσού επέλεξε να επιφέρει την κάθαρση και από εκείνη την ώρα έγινε στόχος, όπως και το ΕΛΑΜ. «Δεν είχα λόγο να εμπλακώ, είναι προεκλογική περίοδος και μπορούσα να το αποφύγω. Επέλεξα, όμως, να είμαι παρών σε μία δύσκολη στιγμή της εκκλησίας για να βοηθήσω, όπου μπορούσα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα περί χρηματοδότησης του ΕΛΑΜ από την εκκλησία, απάντησε ότι ούτε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ούτε η Αρχιεπισκοπή χρηματοδοτεί το ΕΛΑΜ.

«Οι παντογνώστες των κομμάτων που δεν είχαν ιδέα για τα πραγματικά γεγονότα επιτίθενται σε εμένα αλλά και στο ΕΛΑΜ. Για προεκλογικούς λόγους επέλεξαν ένα θρησκευτικό θέμα να το μετατρέψουν σε πολιτικό. Τα κίνητρα των κομμάτων θεωρούν ότι όποιος ασχολείται με εκκλησιαστικά θέματα θα πρέπει να έχουν οικονομικό όφελος. Άλλοι επιλέγουν να πηγάινουν σε θρονικές επιτροπές και άλλοι σε gay parade».

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό/Πρωτοσέλιδο: Μοναχός Μ.Αββακούμ δέρνει γυναίκα με ζωνάρι- ΒΙΝΤΕΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα