Χρονιά ανάκαμψης η φετινή για τον τουρισμό – Το 2025 σε πλήρη κανονικότητα

Ολόχρονο τουρισμό επιζητεί η τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ο οποίος αναφέρθηκε στον χειμερινό τουρισμό και συγκεκριμένα για τις ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Αρχικά ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι ξεκίνησαν να γίνονται μεγάλες επενδύσεις στα ορεινά, στην ύπαιθρο και σε ξενοδοχειακές μονάδες.

«Βλέπουμε ανανεωμένες περιοχές

στα ορεινά. Θεωρώ ότι έχουμε ένα κρυμμένο διαμάντι στις ορεινές περιοχές και περιοχές υπαίθρου. Με ένα πολύ καλό πλάνο σε 4-5 χρόνια πιστεύω θα βρισκόμαστε σε θέση να έχουμε ολόχρονο τουρισμό» ανέφερε ο κ. Ρουσουνίδης.

Παράλληλα τόνισε ότι η πανδημία βοήθησε ο Κύπριος να μπορέσει να ξαναγνωρίσει περιοχές που υπάρχουν στην Κύπρο.

«Προερχόμαστε από μια καταστροφική χρονιά, η φετινή χρόνια φαίνεται ότι τουριστικά είναι υποφερτή, όχι βεβαία στα επιθυμητά νούμερα. Για τη νέα σεζόν, θεωρώ ότι θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης, ούτως ώστε να μπορέσουμε γύρω στο 2024-2025 να επιστρέψουμε στις επιδόσεις του 2019».

«Θα μπούμε σε ένα μεταβατικός στάδιο για ένα με δύο χρόνια όπου ο κόσμος θα προσπαθεί να κάνει ότι έκανε προ πανδημίας, με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν λόγω πανδημίας η οποία θα ζει ανάμεσα μας για αρκετό καιρό ακόμη, για να επανέλθουμε στην πλήρη κανονικότητα μέχρι το 2024-2025.

Keywords
Τυχαία Θέματα