ΧΥΤΑ: Έξι συλλήψεις και ένα νέο σκάνδαλο αποκαλύπτεται

Στην έκδοση έξι συνολικά ενταλμάτων σύλληψης προχώρησε η Αστυνομία. Απο τα έξι εντάλματα εκτελέσθηκαν τα πέντε. Εκκρεμεί το ένταλμα το οποίο αφορά τον Διευθυντή της Εταρείας ελληνικών συμφερόντων ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Το έκτο ένταλμα αφορά τον τέως δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα ο οποίος είναι κατάδικος, για την υπόθεση ΣΑΠΑ. Για τον Σάββα Βέργα σημειώνεται, υπάρχει το ενδεχόμενο, αφότου καταθέσει για την υπόθεση να εκδοθεί εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης.

Ο τέως δήμαρχος, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ΤΑΕ

προκειμένου να εκδοθεί εναντίον του εκ νέου διάταγμα προσωποκράτησής τους.

Το μεγαλύτερο κύκλωμα γύρω από διαχείριση στερεών αποβλήτων

Το μεγαλύτερο κύκλωμα το οποίο είχε στηθεί γύρω απο τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κύπρο ξηλώθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Ηλέκτωρ που ανήκει στον όμιλο του γνωστού καναλάρχη και μεγαλοεπιχειρηματία στην Ελλάδα.

Η εταιρεία διαχειριζόταν τόσο τον σταθμό της Κόσιη, όσο και το σταθμό του ΧΥΤΑ της Πάφου.

Τα τρία κομμάτια της υπόθεσης

Αρχικά πρόκειται για το κόστος της διαχείρισης, όπου οι πραγματικές τιμές ήταν 9 ευρώ στην Πάφο και έπαιρναν 30, και στην περίπτωση του ΧΥΤΑ της Κόσιη ήταν 23 ευρώ και επιάναν 74.

Στην συνέχεια γίνεται λόγος για απευθείας αναθέσεις για να επεκτείνουν τους σταθμούς επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, τα οποία ήταν σε υπερδιπλάσιες τιμές που τους γίνονταν οι αναθέσεις και συγκεκριμένος υπάλληλος, σε συγκεκριμένο υπουργείο άλλαζε τους όρους.

Τέλος, υπήρξε χρηματισμός τόσο του Βέργα, του Οικονομικού Διευθυντή Δ.Πατσαλίδη και ενός υπαλλήλου του Υπ. Εσωτερικών και μερικών στη Λάρνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα