Δαμιανού: Δεν έχουμε σκοπιμότητα στη Βουλή- Παταγώδης αποτυχία της Αστυνομίας

Σφοδρότατη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Προκοπίου Κουκκίδη, και του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστου Δαμιανού, για τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Άριστος Δαμιανού, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι «με πολύ μεγάλη λύπη βλέπουμε να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Κύπρο, επειδή ότι και εάν λέμε, και η αλήθεια είναι ότι ανάμεσά

μας υπάρχουν άνθρωποι με μισαλλόδοξα αισθήματα, ιδεολογήματα και ιδεολογίες, αλλά εγώ απορρίπτω κατηγορηματικά ότι οι Κύπριοι είμαστε λαός ρατσιστών.  Όταν βλέπουν ανά το παγκόσμιο τα βίντεο της ντροπής από τη Χλώρακα και τη Λεμεσό με τα πογκρόμ να δέρνουν ανυποψίαστους ανθρώπους, είτε μετανάστες είτε Κύπριους, επειδή είναι μελαψοί, αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί ντροπή για όλους μας ως λαός».

Αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής Εσωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα αυτή η Κυβέρνηση να βρει τα πατήματά της. Σημείωσε όμως ότι «πολύ φοβούμαι ότι ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων με κάποιες εξαιρέσεις. Δεν έχουμε κάποια σκοπιμότητα στη Βουλή όταν κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για παράδειγμα, όταν βλέπαμε τα γεγονότα του μεταναστευτικού, καταγράφεται μια σαφής βελτίωση και στη ρητορική και σε δράσεις του Υπουργείου σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Άρα δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή τον Αρχηγό της Αστυνομίας».

Για την Υπουργό Δικαιοσύνης, είπε ότι «όταν είσαι πολιτικός προϊστάμενος ενός Υπουργείου, προΐστασαι πολιτικά. Εάν η αστυνομία λέει ότι αυτά που έγιναν, τα έκαναν μαντάρα και απέτυχαν στον σχεδιασμό, εσύ σαν προϊστάμενη αρχή πρέπει να πεις κάτι».

Σε ερώτηση τι πήγε λάθος, απάντησε ότι «ο αρχηγός της Αστυνομίας μας είπε στην Επιτροπή ότι έπεσαν έξω στους σχεδιασμούς. Ταπεινά να πω ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν ζητήσαμε παραιτήσεις».

Μάλιστα, έκανε μνεία στην ατάκα που πυροδότησε την ένταση, την αναφορά δηλαδή για «αστοχία» από την αστυνομία,  τονίζοντας ότι «ενδεχομένως είτε τα ελληνικά μου είναι πολύ φτωχά είτε έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους και το περιεχόμενό τους. Δεν είναι αστοχία αλλά παταγώδης αποτυχία».

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Εσωτερικών: «Σας τα έχωσε ο ΠτΔ - Θα μας βγάλετε απ’ τα ρούχα μας

Keywords
Τυχαία Θέματα