Δεκαπέντε κρούσματα «έσπασαν» την καραντίνα τους και πήγαν να κάνουν τεστ

Έντονος είναι προβληματισμός στο Υπουργείο Υγείας αλλά και της κοινωνίας καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι τα 15 από τα 20 άτομα της ιχνηλάτησης  παραβίασαν την καραντίνα τους για να μεταβούν σε ιδιωτικό εργαστήριο να κάνουν την εξέταση ιδιωτικά.

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων – 25 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού

Συγκεκριμένα τα 15 αυτά άτομα ενώ προγραμματίστηκαν δειγματοληψίες στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης και έπρεπε να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό, παραβίασαν την καραντίνα τους για να μεταβούν

σε ιδιωτικό εργαστήριο να κάνουν την εξέταση ιδιωτικά.

Αυτό αποτελεί παραβίαση των πρωτοκόλλων, ενώ δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας ιχνηλάτησης για εντοπισμό άλλων κρουσμάτων, καθώς τη δεδομένη στιγμή δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τα συγκεκριμένα άτομα διέσπειραν περεταίρω τον ιό στην κοινότητα.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσεις των μέτρων, μίλησε συγκεκριμένα για άτομο που ήρθε από τις ΗΠΑ και την 3η ημέρα παραβίασε τα Διατάγματα και την καραντίνα και «δεν έμεινε περιοχή της Κύπρου που δεν έχει επισκεφθεί».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε πως δύο πρόσωπα αντί να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, έκοβαν βόλτες στη Μαρίνα Λεμεσού.

Όπως είπε πρόκειται για δύο άτομα που έφτασαν από το Ισραήλ με το σκάφος τους και διέμεναν στη Μαρίνα Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα