Δεν αποδεχόμαστε λύση εκτός των αρχών του διεθνούς δικαίου

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ του κυπριακού Ελληνισµού είναι σαφής - σε καµιά περίπτωση δεν θα αποδεχθεί λύση που θα βρίσκεται εκτός του γράµµατος και του πνεύµατος των αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των περί Κύπρου ψηφισµάτων του, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης

Ομήρου, σημειώνοντας πως όσοι αναµένουν ότι ο λαός θα καµφθεί και θα γονατίσει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, µαταιοπονούν. «Όσο έτοιµος είναι ο λαός µας για λύση έντιµη, δίκαιη και δηµοκρατική, άλλο τόσο είναι έτοιµος για τη συνέχιση του αγώνα µέχρι την τελική δικαίωση», υπέδειξε.

Σε χαιρετισμό του, στο 35ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Λευκάρων, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι οι επόµενοι μήνες απαιτούν από όλους µας τη µέγιστη προσοχή, ευθύνη και πατριωτισµό. Θα πρέπει να διαχειριστούµε, σημείωσε, τις εξελίξεις µε ψυχραιµία αλλά και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των βασικών αρχών λύσης του Κυπριακού. «Το μήνυμά μας είναι απλό. Είμαστε έτοιμοι για λύση. Επιθυμούσαμε τη λύση από την εποµένη της τουρκικής εισβολής, μια λύση όµως που θα τερµατίζει πραγµατικά την κατοχή, που θα διασφαλίζει τη µία, µόνη και αδιαίρετη κυριαρχία, τη µία και µόνη διεθνή και νομική προσωπικότητα, τη μία ιθαγένεια, την ενότητα του κράτους και του λαού, την αδιαπραγμάτευτη κατοχύρωση των θεμελιωδών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια λύση που θα στηρίζεται στις αρχές και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», πρόσθεσε.

Αναμένουμε, υπογράμμισε, περαιτέρω, από τον κ. Ακιντζί να δείξει έμπρακτα τη διαφορά από τους προκατόχους του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την ίδια στιγμή, σημείωσε, γνωρίζουμε καλά ότι είναι η Τουρκία που κρατά το κλειδί της λύσης. «Γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας να στραφούν προς την τουρκική πλευρά. Να την πειθαναγκάσουν να συµφιλιωθεί µε µια λύση που θα στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», πρόσθεσε. «Ιδιαίτερα, γιατί εξακολουθεί η τουρκική πλευρά να εκπέμπει αρνητικά μηνύματα, με αναφορές σε δύο λαούς, σε επεμβατικά-εγγυητικά δικαιώματα και σε φαλκιδευμένα ή υπό περιορισμούς ανθρώπινα δικαιώματα. Αναφορές και θέσεις απαράδεκτες που στοχεύουν στη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδοµένων. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία αρνείται την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που της έχουν ανατεθεί από το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο έναντι της Κυπριακής Δηµοκρατίας», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα