Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ, είπε ο Μητσοτάκης

Στην αναγνώριση ότι ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα δεν έφερε τα αποτελέσματα που θα ανέμενε το κυβερνών κόμμα, προχώρησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μια «όχι ιδιαίτερα καλή εκλογική βραδιά».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι τα πολιτικά συμπεράσματα για τον συσχετισμό κομμάτων διαμορφώθηκαν την πρώτη Κυριακή.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρά με τα πόδια «καλά γειωμένα στη γη». Συγχαίροντας όλους

τους νεοεκλεγέντες και τις νεοεκλεγείσες Δημάρχους και Περιφερειάρχες, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με όλους, ανεξαρτήτως του αν είχε δώσει στήριξη σε αυτούς ή όχι το κόμμα του.

Ακόμη, σημείωσε ότι το μήνυμα των πολιτών «ελήφθη», ωστόσο έκανε λόγο και για αντισυσπείρωση ενάντια σε Δημάρχους που στηρίχθηκαν από την ΝΔ, αλλά και σε υψηλά ποσοστά αποχής. 

«Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα. […] Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, να θυμίσω πως πριν από 3 μήνες είχαμε βουλευτικές εκλογές και εκεί καταγράφηκε η δύναμη των κομμάτων», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας δεν αναδείχθηκαν στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας –Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων– ενώ αντίστοιχα οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος ηττήθηκαν στις πέντε από τις έξι Περιφέρειες, όπου υπήρξε δεύτερος γύρος, πλην της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα