Δεν περνά η λάσπη, η φίμωση και οι λογικές που θυμίζουν άλλες εποχές!

Ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, στο οποίο ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του και τις θέσεις του ελεύθερα. Το δικαίωμα όμως της ελεύθερης έκφρασης, ΔΕΝ δίνει στον καθένα λευκή επιταγή να διασπείρει ψεύδη και ανακρίβειες χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς συνέπειες.

Ο καθένας και η καθεμιά είναι υπόλογος των όσων λέει και γράφει, ειδικότερα όταν αυτά γίνονται από δημόσιο βήμα και έχουν την ισχύ να επηρεάσουν απόψεις και θέσεις (και ακόμη χειρότερα όταν αυτός είναι και ο στόχος τους).

Σε συνέχεια,

λοιπόν, συγκεκριμένων θέσεων που εκφράστηκαν από κάποιους σε ομάδες με εκατοντάδες συμμετέχοντες, έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:

1) Επιβεβαιώνεται η προσπάθεια από κάποιους «συνδικαλιστές - εκπαιδευτικούς» να ρίξουν λάσπη τόσο και σε μένα προσωπικά, όσο (προφανώς) και στην παράταξή μου.

2) Η αναφορά στο όνομά μου και η σύνδεση του με μυθεύματα περί παραπληροφόρησης αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, λίβελλο και θα πάρουν σχετική απάντηση τις επόμενες μέρες από δικηγόρο, ο οποίος έχει λάβει οδηγίες να κάνει ότι προβλέπει ο Νόμος ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν τα ψεύδη. Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι όσα διατυπώθηκαν έγιναν γραπτώς, ώστε να υπάρχουν και στοιχεία.

3) Γνωρίζω πολύ καλά και τι είπα και τι πιστεύω. Οι φήμες και η λάσπη που κυκλοφορεί εις βάρος μου, δεν υφίσταται. Αυτοί που θα πρέπει να φοβούνται, είναι αυτοί που όντως διασπείρουν ψεύδη.

4) Όσο και αν τους φοβίζει η υπεροχή της παράταξής μου (προφανώς αυτός είναι ο στόχος τους κτυπώντας με εμένα σε προσωπικό επίπεδο), θα έπρεπε να είχαν εμπιστοσύνη στην ορθότητα και την ισχύ των επιχειρημάτων τους αν πίστευαν σε αυτά. Θα έπρεπε να χρησιμοποιούν επιχειρήματα και όχι γενικότητες και αερολογίες. Η άνευ επιχειρημάτων προσωπική επίθεση σε άτομα, αντί της εστίασης στην ουσία της αντιπαράθεσης, αποκαλύπτει τη σαθρότητα των θεμελίων των θέσεών τους.

Προσωπικά, αυτό που πρεσβεύω είναι η κατοχύρωση όλων των συναδέλφων που εργάζονται για χρόνια στην εκπαίδευση, σε οποιοδήποτε κατάλογο από τους δύο και αν ανήκει. Σε αντίθεση με κάποιους που, επί της ουσίας, άποψή τους είναι να αδικηθούν όσοι ανήκουν ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Επιδιώκω να μην αδικηθεί οποιοσδήποτε συνάδελφος και να κατοχυρωθεί όλοι όσοι έχουν εμπειρία. Είτε είναι αορίστου χρόνου, είτε συμβασιούχοι, είτε εργάζονται στα ΠΟΣ, είτε ως αντικαταστάτες/τριες.

Παλεύω για την ίδια την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, κάτι που ως εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι στον πυρήνα της σκέψης όλων μας…

Η 30η Μαΐου αποτελεί μέρα δημοκρατικής έκφρασης ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών. Όσο και αν θέλουν κάποιοι να παραπληροφορούν, να ρίχνουν λάσπη και να φιμώνουν την άλλη άποψη και να εκφοβίζουν ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, δεν θα περάσει.

Την 30η Μαΐου, ο/η κάθε εκπαιδευτικός θα αποφασίσει ποιοι είναι δίπλα του, ποιος έχει καθαρές αρχές και αξίες, ποιος δουλεύει και ποιος θα ήθελε να τον εκπροσωπεί.

Αντιλαμβάνομαι την αδυναμία και δεινή θέση στην οποία βρίσκονται αυτά τα άτομα και η κίνησή τους. Εύχομαι από εδώ και πέρα ο τρόπος που συνδικαλίζονται κάποιοι και κάποιες, να ευθυγραμμίζεται με το επάγγελμα το οποίο υπηρετούμε και οι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές να σταματήσουν!

της Γαβριέλλας Σοφοκλέους

Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν περνά η λάσπη,η φίμωση και οι λογικές που θυμίζουν άλλες εποχές!