Δεν πρέπει να εκδοθεί στην ΚΔ ο Κιουρσιάτ, λέει ο «πρόεδρος της βουλής»

Δεν πρέπει να εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία ο υπό σύλληψη στην Ιταλία t/κ δικηγόρος, Ακάν Κιουρσιάτ δήλωσε ο «πρόεδρος της βουλής» στα κατεχόμενα, Ζορλού Τορέ, υποστηρίζοντας ότι ο Κιουρσιάτ είναι αθώος.

«Πρέπει είτε να δικαστεί στη Ρώμη είτε να εκδοθεί στην 'τδβκ'. Δεν είναι σωστό να εκδοθεί στον νότο», είπε ο κ. Τορέ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Πρόεδρος του ΡΤΚ από το οποίο

προέρχεται η σύζυγος του συλληφθέντος, Φαζιλέτ Όζντενεφε, έκανε λόγο για «νομική ανάκριση» του περιουσιακού συστήματος στα κατεχόμενα λόγω της σύλληψης Κουρσιάτ.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι ο Κιουρσιάτ πέρασε πολλές φορές στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές της Κύπρου και σε ευρωπαϊκές χώρες. «Ο Ακάν Κιουρσιάτ πέρασε και στις 24 Δεκεμβρίου 2023", ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που εξέφρασε για το θέμα ο ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κόμπος (ΣΣ στην εφημερίδα Πολίτης), ο κ. Ερχιουρμάν υποστήριξε ότι αυτή δείχνει ότι το γεγονός αυτό δεν αφορά ένα πρόσωπο και ότι η προσπάθεια είναι "η αποκόμιση πολιτικού πλεονεκτήματος".

Σημειώνοντας ότι το κόμμα του είχε αναφέρει πολλές φορές ότι θα προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό η έκρηξη του ζητήματος της πώλησης περιουσιών σε ξένους, ο Πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι κανείς δεν τους άκουσε και υποστήριξε ότι ήρθαν σε αυτή την κατάσταση, επειδή δεν έγιναν τα σωστά βήματα μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, σύνδεσμος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα σχολιάζοντας την υπόθεση Κιουρσιάτ υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι "δεν έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στον βορρά".

Ο σύνδεσμος απηύθυνε έκκληση προς την ιταλική Κυβέρνηση και την ιταλική δικαιοσύνη να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο Κιουρσιάτ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα