Δεν προκαλούν ανησυχία οι αριθμοί πώλησης γης σε αλλοδαπούς, λέει ο Ουστέλ

Δεν υπάρχουν αριθμοί που προκαλούν ανησυχία για τις πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς στα κατεχόμενα, ανέφερε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ χθες στη «βουλή» λέγοντας ότι αν σήμερα γυρίζουν τα γρανάζια της οικονομίας, αυτό οφείλεται στις δουλειές που κάνουν οι εργολάβοι και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στις δηλώσεις Ουστέλ ως απάντηση στη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν ότι το βλέμμα τους είναι στραμμένο στα κατεχόμενα σε σχέση

με τις πωλήσεις περιουσιών σε αλλοδαπούς.

Η αγορά περιουσιών από αλλοδαπούς αυξήθηκε γρήγορα μετά το Σχέδιο Ανάν το 2004, δήλωσε ο κ. Ουστέλ προσθέτοντας ότι μετά τη στασιμότητα όλες οι «κυβερνήσεις» εργάστηκαν για να ζωντανέψει ο τομέας και ήταν η «κυβέρνηση» του ΡΤΚ που αύξησε από 1 σε 4 τις ακίνητες περιουσίες που μπορούσαν να αγοραστούν από αλλοδαπούς, κάτι που γινόταν για πρώτη φορά.

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να παραδεχτούν πως κάποια πράγματα γίνονται ελλιπώς και επικρίνοντας το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση του «τμήματος κτηματολογίου» επεσήμανε ότι τα αρχεία της περιόδου πριν το 2022 βρίσκονται σε τετράδια, ενώ του 2023 μπορούν να αναζητηθούν ηλεκτρονικά.

Ογούζ

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο «υπουργός εσωτερικών», Ντουρσούν Ογούζ είπε ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν την πώληση γης σε αλλοδαπούς. Ο κ. Ογούζ σχολίαζε χθες στη «βουλή» την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» της 23ς Νοεμβρίου για την πώληση έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων στο Έξω Μετόχι σε ξένη εταιρεία, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σημειώνοντας ότι σε αυτήν δεν αναφέρεται ο σκοπός της επένδυσης.

Ο κ. Ουγούζ είπε ότι η αγορά της εν λόγω γης έγινε για γεωργικούς σκοπούς. Προσπαθούν, συνέχισε, να ρυθμίσουν το θέμα της αγοράς γης από αλλοδαπούς λέγοντας πως θ’ απαγορεύσουν τη μέθοδο «κατασκεύασε και πούλα», όμως δεν θα απαγορεύσουν την πώληση περιουσιών σε αλλοδαπούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα