Δεν θα είναι έτοιμες οι περιφράξεις σ'όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβρη

Προς ολοκλήρωση των περιφράξεων βρίσκεται μεγάλος αριθμός σχολείων, μέτρο το οποίο πάρθηκε μεταξύ άλλων ως μέτρα ασφάλειας στα σχολεία, από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την απαγωγή δύο μαθητών στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα από συνολικά, 708 σχολεία της προδημοτικής, δημοτικής, Μέσης Εκπαίδευσης και Τεχνικών Σχολών, τα 244 έχουν ολοκληρώσει

τις περιφράξεις, τα 226 έχουν ξεκινήσει τις εργασίες, τα 235 είναι σε διαδικασία προσφορών και άλλα 3 σχολεία δεν ξεκίνησαν τις διαδικασίες.

Σε επικοινωνία του Sigmalive, με τον πρόεδρο των Σχολικών Εφοριών, Ντίνο Έλληνα και ερωτηθείς γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων περίφραξης όλων των σχολείων, ο κ. Έλληνας, σημείωσε πως «δύο είναι οι ανασταλτικοί παράγοντες στην καθυστέρηση που παρατηρείται. Το γεγονός ότι παρά τις προσφορές δεν βρίσκουν εργολάβους αφού θεωρούν ότι είναι μικροδουλειά. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με τις μικρές εφορίες, αυτές σε μικρές κοινότητες, οι οποίες λόγω της απειρίας τους στις διαδικασίες ζητούν συνέχεια βοήθεια για να προχωρήσουν». 

«Αυτό που θα ήθελα να τονίσω», συνέχισε ο κ. Έλληνας είναι πως, «το καλοκαίρι θα υπάρχει καθυστέρηση γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τις εργασίες. Παράκλησή μου προς τους γονείς να κάνουν υπομονή γιατί δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι εργασίες και Σεπτέμβριο».

Όσον αφορά, τους φρουρούς ασφαλείας, ο κ. Έλληνας ανέφερε πως, απεστάλησαν αυτή τη βδομάδα προς όλες τις Σχολικές Εφορίες των 55 Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, να βγουν σε προσφορά, και την επόμενη βδομάδα να αποσταλούν προς τα υπόλοιπα σχολεία, «για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά».

Υπενθυμίζεται πως, το Υπουργικό Συμβούλιο για την ασφάλεια στα σχολεία αποφάσισε την έκδοση κάρτας εισόδου και εξόδου, περιφράξεις των σχολικών μονάδων και την  τοποθέτηση θυροτηλέφωνων για να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και περιφρούρηση των σχολικών μας μονάδων.

Σημειώνεται πως τα μέτρα θα είναι έτοιμα μέχρι τέλος Αυγούστου και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα