Δεν τον έσωσαν ούτε οι «τίτλοι» του ψευδοκράτους

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα Τάξη) με τίτλο «λεία που δεν τελειώνει» αναφέρεται στην έκθεση της «επιτρόπου διοικήσεως» και την περίπτωση του Νικόλα Κασάπη, η περιουσία του οποίου στο Ριζοκάρπασο δόθηκε σε άλλους ενώ ο Ελληνοκύπριος ζούσε στο κατεχόμενο χωριό από το 1974 μέχρι το 1988 και είχε τίτλους ιδιοκτησίας του ψευδοκράτους. Αυτά αναφέρονται στην επισκόπηση του τουρκοκυπριακού τύπου από το ΚΥΠΕ

Να σημειωθεί ότι η «εγγραφή» των ελληνοκυπριακών περιουσιών στις αρχές του ψευδοκράτους ισοδυναμεί με «τουρκοποίησή» τους, όπως ανέφεραν

Τουρκοκύπριοι πολιτικοί. Το ίδιο θέμα επανήλθε και με τις πρόσφατες συζητήσεις για άνοιγμα των Βαρωσίων. 

Σε άλλο θέμα στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται στα παράπονα των ιδιοκτητών υπεραγορών για τις στρατιωτικές καντίνες όπου τα προϊόντα είναι πιο φτηνά και λένε ότι δεν είναι δουλειά του στρατού το εμπόριο. Αλλού αναφέρεται στην συνέχεια της δίκης της υπόθεσης των παράνομων στοιχημάτων με κύριο ύποπτο γνωστό τ/κ επιχειρηματία και τις υπηρεσίες που παρείχε.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Προεκλογικό δέλεαρ τα Βαρώσια» αναφέρεται στο σχόλιο του Μουσταφά Ακιντζί στη διακαναλική προχθές το βράδυ για την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που έγινε στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου την προηγούμενη εβδομάδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «ανώτατο» απέρριψε την προσφυγή του Χουσείν Οζγκιουργκιούν για την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» και η υπόθεση για ατασθαλίες που εκκρεμεί εναντίον του θα εκδικαστεί στο «δικαστήριο». Αλλού γράφει ότι η Ρωσία προειδοποίησε ακόμη μια φορά την Τουρκία για συνεργασία με τρομοκράτες στην Συρία.
 
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Το όνειρο μισού αιώνα έγινε πραγματικότητα» αναφέρεται στην παρουσίαση χθες του πρώτου αυτοκινήτου, τοπικής παραγωγής, που φέρει το όνομα Güncel (Γκιουντζέλ), από τον ιδιοκτήτη «πανεπιστημίων» στα κατεχόμενα, ομάδα των οποίων κατασκεύασε το εν λόγω αυτοκίνητο. Σε άλλο θέμα γράφει για πριμοδότηση με 200 ΤΛ (περίπου 30 ευρώ) το μήνα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει για επενδύσεις 8 εκ ΤΛ (1,2 εκ ευρώ) το χρόνο στα 18 χωριά του «δήμου» Κυθρέας.
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Πραξικόπημα στο DAÜ» αναφέρεται στην παραίτηση του «πρύτανη» του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου, Νετζντέτ Οσάμ κατηγορώντας τον μεγάλο εταίρο της «κυβέρνησης» ότι θέλει να οδηγήσει το «πανεπιστήμιο» σε πτώχευση όπως έκανε και με τις τ/κ «αερογραμμές». Σε άλλο θέμα γράφει ότι άνοιξε ο δρόμος για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνη ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Αλλού αναφέρεται στην διάσκεψη Τύπου που έδωσε χθες ο «δήμαρχος» Κυθρέας για τα οικονομικά του «δήμου».
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Προϋπόθεση οι αποτρεπτικές ποινές για τα εργατικά ατυχήματα» συγκρίνει το χρηματικό πρόστιμο που επέβαλλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για εργατικό ατύχημα στην εταιρεία εργοδότη, με τα αντίστοιχα ποσά «δικαστηρίων» στα κατεχόμενα, που είναι πολύ μικρότερα. Σε άλλο θέμα προβάλλει την ανακοίνωση των συμπερασμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Τουρκίας για το Βαρώσι και ότι προβλέπεται το άνοιγμά του με βάση το διεθνές δίκαιο. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε μια κοινή επιτροπή για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα