Δένεια: Οι Αττίλες ολοκλήρωσαν εργασίες ενός χλμ σε πέντε ημέρες

Χωρίς σταματημό και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες εργάζονται οι μπουλντόζες του Αττίλα στη Δένεια, για την κατασκευή αντιαρματικής τάφρου.

Από την περασμένη Τρίτη που άρχισαν τις χωματουργικές εργασίες δίπλα στο ένα από τα δύο επανδρωμένα φυλάκια που έχουν στην περιοχή, έσκαψαν ήδη περίπου ένα χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Δένειας, Χριστάκη Παναγιώτου, «συνεχίζουν, δεν έχουν σταματήσει οι Τούρκοι ακόμα και χθες που ήταν βροχερή μέρα, όλη μέρα εργάζονταν εκεί. Είναι περίπου κοντά στο χιλιόμετρο, από εκεί που ξεκίνησαν από το φυλάκιο μέχρι εκεί που πήγαν,

είναι περίπου ένα χιλιόμετρο».

Η φορά της αντιαρματικής τάφρου δείχνει το δεύτερο φυλάκιο του Αττίλα στο απέναντι ύψωμα, με πιθανότερο σενάριο τα έργα να συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση.   

Ο κοινοτάρχης της περιοχής συνεχίζει τονίζοντας ότι «πέρασε τον κύριο δρόμο που ήταν Λευκωσία – Μόρφου και τώρα βρήκε τον ποταμό που πάει στου Μόρφου, και δεν ξέρουμε, θα συνεχιστεί ίσως στο απέναντι φυλάκιο.  Οι κάτοικοι έχουν τις ανησυχίες, πάντα τις έχουν, αλλά τί να κάνουν; Είναι εδώ, όμως η ανησυχία υπάρχει είτε το θέλεις είτε όχι».

Τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στη Δένεια και κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης κλήθηκε να σχολιάσει ο νέος υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας. «Έχουν γνώση οι φύλακες. Είναι συμπεριφορές τις οποίες ζήσαμε και βιώσαμε κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές της Κύπρου, ως εκ τούτου δεν θέλω να εκπέμψω ένα μήνυμα απόλυτης ικανοποίησης από αυτή την κατάσταση που εξελίσσεται, αλλά την ίδια ώρα θέλω να πω με σαφήνεια ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για οτιδήποτε ο κυπριακός λαός».

Για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.  

Διαβάστε επίσης: Κοινοτάρχης Δένειας: Συνεχίζονται οι εργασίες των κατοχικών δυνάμεων

Keywords
Τυχαία Θέματα