Δέσμευση από νέο Πρέσβη Κύπρου για περαιτέρω εμβάθυνση συνεργασίας με Μολδαβία

Oι φιλικές σχέσεις που συνδέουν την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Μολδαβία και η δέσμευση για εμβάθυνση της συνεργασίας, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριου Κουντουρίδη με την Πρόεδρο Μaia Sandu όπου ο Πρέσβης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας κ. Κουντουρίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο Sandu, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην

κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Πρέσβης μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη προς την Πρόεδρο Sandu, καθώς και πρόσκληση για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης της Μολδαβής αξιωματούχου στην Κύπρο. Από την πλευρά της, η Πρόεδρος Sandu απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Μολδαβία στο προσεχές διάστημα.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες και τονίστηκε η δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας. Ο κ. Κουντουρίδης είχε, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει την Πρόεδρο Sandu για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα