Διάλογο για διατήρηση καταλόγου διοριστέων ζητά η Α.Κί.ΔΑ.

Την άμεση έναρξη θεσμικού διαλόγου για τη διατήρηση του καταλόγου διοριστέων των εκπαιδευτικών ζητά σε ανακοίνωσή της η Α.Κί.ΔΑ., «με στόχο την ολιστική και μόνιμη επίλυση των προβλημάτων και των στρεβλώσεων που καταγράφονται», όπως αναφέρει.

Σημειώνει, ακόμα, ότι κατά τις επαφές με ΠΟΕΔ, κοινοβουλευτικά κόμμαται και Υπουργείο Παιδείας, «διατυπώθηκε από όλους η αναγκαιότητα ο διάλογος αυτός να λήξει πριν το καλοκαίρι

του 2024, ώστε να γίνουν οι ανάλογες βελτιώσεις αβίαστα και μελετημένα με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων για τη σχολική χρονιά 2024 – 2025 και την ορθότερη εφαρμογή του Συστήματος Διορισμού με τον Κατάλογο Διορισίμων το 2025».

Εκφράζει, εξάλλου, ανησυχία και δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση έναρξης του διαλόγου, αν και το θέμα έχει εγγραφεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, όπως σημειώνει. «Ως Κίνηση, αναμένουμε και απαιτούμε, την άμεση έναρξη του διαλόγου, τόσο σε επίπεδο Εκτελεστικής όσο και Νομοθετικής εξουσίας, για να συζητηθεί και να λυθεί το πρόβλημα ουσιαστικά», αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα