Διαμαρτυρία για κουρεμένα ταμεία προνοίας εξήγγειλε η ΕΤΥΚ

Στο άρμα των κινητοποιήσεων ανεβαίνει η ΕΤΥΚ, η οποία σε εγκύκλιό της καλεί τους τραπεζικούς υπαλλήλους, μέλη της, σε στάση εργασίας και πορεία προς το προεδρικό μέγαρο την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Η ΕΤΥΚ είναι εξοργισμένη με την μεταχείριση των μελών της στο θέμα της αναπλήρωσης των κουρεμένων ταμείων προνοίας και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των μέτρων.

Επιπλέον, κάνει λόγο για αδικία σε βάρος των τραπεζικών υπαλλήλων της Τράπεζας

Κύπρο κι επισημαίνει ότι δεν έγινε συμψηφισμός των δανείων των συναδέλφων τους με τις καταθέσεις τους και δεν αναγνωρίστηκαν ατομικές μερίδες για εξαίρεση των πρώτων 100 χιλιάδων ευρώ.

Κάνει λόγο για ροκάνισμα της δέσμευσης του προέδρου της Δημοκρατίας για διασφάλιση όλων των Ταμείων Προνοίας από τον Υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι ο Χάρης Γεωργιάδης μιλούσε για μερική κάλυψη σε βάθος τριακονταετίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η ηγεσία της ΕΤΥΚ καλεί όλους τους υποψηφίους Προέδρους να τοποθετηθούν στο πιο πάνω θέμα και να δεσμευτούν (με βάση το λεξικό Μπαμπινιώτη – δεσμεύομαι) ότι προτεραιότητα τους, αν εκλεγούν, θα είναι η αποκατάσταση αυτής της αδικίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα