Διαψεύδουν συμφωνία Τουρκίας με ΔΝΤ για χρηματοδοτική στήριξη

Η εφημερίδα Ηurriyet (12.04.20), σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν σε δηλώσεις του, διέψευσε ισχυρισμούς περί συμφωνίας της Τουρκίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) για παροχή χρηματοδοτική στήριξης στην χώρα. 

Κληθείς

να απαντήσει σε ερώτηση για το κατά πόσον η Τουρκία έχει αποταθεί στο IMF για στήριξη ενόψει και της παγκόσμιας κρίσης που παρατηρείται λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19, o Καλίν απάντησε «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της Τουρκίας όπως το θέμα σύναψης οποιασδήποτε συμφωνίας με το IMF». Ο Καλίν πρόσθεσε και τα εξής: «Δεν έχουμε τέτοιο θέμα στην ημερήσια διάταξη μας. Δεν υπάρχει θέμα στην ατζέντα μας που να αφορά το IMF. Στην προηγούμενη σύνοδο των G20, ο Πρόεδρος του IMF έκανε μια αξιολόγηση σε όλους τους αρχηγούς των G-20 για την κατάσταση. Ανέφερε ότι είναι έτοιμοι να παρέχουν νέες πιστωτικές διευκολύνσεις αφού θα υπάρξουν αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. (…). Όμως δεν τέθηκε ζήτημα, ούτε και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της Τουρκίας η σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας», υποστήριξε.

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το Υπουργικό στην Τουρκία υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Έρντογαν για αξιολόγηση της κατάστασης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah (13.04.20), το Υπουργικό Συμβούλιο στην Τουρκία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα εκ’ νέου, υπό την Προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν για αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρία που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και οι Υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών, Φαχρεττίν Κοτζά και Σουλεϊμάν Σοϊλού αντίστοιχα, θα υποβάλουν παρουσίαση των τελευταίων δεδομένων που επικρατούν στην Τουρκία. Παρουσίαση θα υποβάλει και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προσθέτει η εφημερίδα, ενώ επίκεντρο της σημερινής συνάντησης θα είναι και οι οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή στους Υπουργούς να καθορίσουν νέες προτάσεις και στρατηγικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν αποκλείεται προσθέτει η εφημερίδα, στα πλαίσια των προτάσεων που θα υποβληθούν, να ανακοινωθεί και η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Ισχυρισμοί ότι η παραίτηση του Σοϊλού ήταν ένα πολιτικό παιγνίδι

Τούρκος καθηγητής: «Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς στην Κίνα»

Τουρκία: Αντισημιτισμός &παραστρατιωτικοί που θα φέρουν τον ισλαμικό «μεσσία»

Τουρκία: Πιο ισχυρή στη νέα παγκόσμια τάξη &νέα εποχή μετά τον κορωνοϊό (VID)

Keywords
Τυχαία Θέματα