Διευκρινίσεις δημοσίων έργων για τον πυροσβεστικό σταθμό Επταγώνιας

Διευκρινίσεις για το ζήτημα με τον πυροσβεστικό σταθμό της Επταγώνιας έδωσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων μετά από επικοινωνία που είχε με το SigmaLive.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του SigmaLive καταγράφηκαν οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, με τον κοινοτάρχη της Επταγώνιας να αναφέρει ότι το έργο «κολλά» στο Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Διαβάστε ακόμη: Επταγώνια: Στο περίμενε δυο χρόνια για πυροσβεστικό σταθμό δωρεάς Μητσοτάκη

Σε

ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το έργο θα πρέπει να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ούτως ώστε το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών να προχωρήσουν σε ετοιμασία εγγράφων διαγωνισμού για υλοποίηση του Έργου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο της Αν. Διευθύντριας Τμήματος Δημοσίων Έργων με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία την ενημέρωσαν ότι ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Επταγώνιας καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το 2021 στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα και ότι θα δοθεί ποσόν ως δωρεά από την Ελληνική Κυβέρνηση για να συμβάλει στην ανέγερση νέου Πυροσβεστικού Σταθμού Υπαίθρου Επταγώνιας.

2) Σε συνέχεια της πιο πάνω συνάντησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέστειλε επιστολή προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου 2022 στην οποία καταγράφονταν οι απαιτούμενοι χώροι των κτιριακών εγκαταστάσεων του εν λόγω Σταθμού.

3) Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανταποκρίθηκε πλήρως, όπως του είχε ζητηθεί, με την ετοιμασία κτιριολογικού προγράμματος και προκαταρκτικής εκτίμησης κατασκευαστικής δαπάνης, τα οποία και απέστειλε με επιστολή ημερομηνίας 9 Φεβρουαρίου 2023 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η επιστολή κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

4) Το έργο θα πρέπει να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ούτως ώστε το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών να προχωρήσουν σε ετοιμασία εγγράφων διαγωνισμού για υλοποίηση του Έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα