Διεθνής Τύπος: Η Ευρώπη εξοπλίζεται εν μέσω παρατεταμένων κρίσεων

Η αναζήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια νέα ενιαία αμυντική γραμμή εν μέσω συνεχιζόμενων κρίσεων, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο επίκεντρο της προσοχής του ευρωπαϊκού Τύπου. Ο ευρωπαϊκός Τύπος εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στη Μέση Ανατολή και τα άλλα επίκαιρα ζητήματα σε όλο τον κόσμο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αμερικανικός Τύπος εξέφρασε ανησυχία για την επιδείνωση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, ενώ τόνισε ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Μέση

Ανατολή είναι απαραίτητη.

Ο Τύπος της Μέσης Ανατολής επικεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στην κρίση στη Γάζα. Τον Τύπο του Κατάρ απασχόλησαν οι νέες επαφές της κυβέρνησης με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, και οι εξελίξεις στο Παλαιστινιακό Ζήτημα. Ο ισραηλινός Τύπος δε εξέτασε την πιθανότητα επίλυσης του ζητήματος μέσω διαπραγματεύσεων για την δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών.

Την ίδια εβδομάδα, ο Τύπος της Ασίας εστίασε στην επιδείνωση της έντασης σε διάφορες περιοχές της Ασίας. Από τη μια τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τις ΗΠΑ για την κατάσταση, ενώ ο ινδικός Τύπος υποστήριξε την ανάγκη ουδετερότητας του Νέου Δελχί. Παράλληλα, ο ρωσικός και ουκρανικός Τύπος ασχολήθηκαν με τα τελευταία γεγονότα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα