Δικάζεται ο πρώτος ύποπτος εγκληματίας που εκδόθηκε από την Κύπρο σε Κίνα

Ο Wang Guoqing, ένας φυγάς που εκδόθηκε από την Κύπρο, δικάστηκε για πρώτη φορά στο Μέσο Λαϊκό Δικαστήριο Linfen στην επαρχία Shanxi της Κίνας.

Το δικαστήριο, σε ένα δελτίο τύπου, δήλωσε ότι ο Wang, ο πραγματικός ελεγκτής πολλών επιχειρήσεων στο Shanxi, έχει κατηγορηθεί από εισαγγελείς για πλαστογράφηση οικονομικών καταστάσεων, αρχείων συναλλαγών, συμβάσεων αγοράς και πώλησης ακινήτων, καθώς και εξαπάτηση δανείων σε τράπεζες,

προκαλώντας σημαντικές ζημίες στις εμπλεκόμενες τράπεζες.

Για να αποφύγει τη νομική ευθύνη, ο Wang διέφυγε από την Κίνα τον Φεβρουάριο του 2020 και στη συνέχεια μπήκε στη λίστα Red Notice της Interpol.

Τον Νοέμβριο του 2022, η αστυνομία στην Κύπρο τον συνέλαβε και τον επέστρεψε στην Κίνα τον επόμενο μήνα, σηματοδοτώντας τον πρώτο ύποπτο εγκληματία που εκδόθηκε από την Κύπρο μετά την υπογραφή συνθήκης έκδοσης μεταξύ των δυο κρατών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Wang, μαζί με τους δικηγόρους του και τους εισαγγελείς, παρουσίασαν στοιχεία και κατέθεσαν μάρτυρες και ελεγκτές.

Σύμφωνα με το Daily China, o Wang ομολόγησε την ενοχή του και εξέφρασε τη λύπη του για τις αδικίες του. Το δικαστήριο ανακοίνωσε αναβολή, δηλώνοντας ότι θα εκδώσει ετυμηγορία σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα