Δίκη Τσιτάν: Η διακίνηση ναρκωτικών & το κόστος απόκτησης κινητού στις φυλακές

Τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η διακίνηση ναρκωτικών εντός των φυλακών περιέγραψε στην κατάθεσή του ενώπιον δικαστηριου, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δολοφονία του Τανσού Τσιτάν.

Βάσει των ισχυρισμών του μάρτυρα, ο κατηγορούμενος 4 και το θύμα διακινούσαν ναρκωτικά, για λογαριασμό του βασικού κατηγορούμενου.

«Σου υποβάλλω ότι ο κατηγορούμενος 4, ουδέποτε είχε ναρκωτικές ουσίες, στην κατοχή του, ούτε προμήθευσε σε κανέναν άλλο», τόνισε ο δικηγόρος, με τον μάρτυρα να απαντά «γιατί είχε τότε κωδικούς ''pay safe'' γιατί στο τετράδιο έγραφε αυτούς, που τους χρωστούσαν;  Η

''paysafe'' ήταν του Τανσού μαζί έκλεβαν τα λεφτά του βασικού κατηγορούμενου».

Ισχυρίστηκε την ίδια ώρα, ότι  δεσμοφύλακες άφηναν ξεκλείδωτο το κελί του βασικού κατηγορούμενου μέχρι τα ξημερώματα.

Στο δικαστήριο προβλήθηκαν επίσης τα κλειστά κυκλώματα από τις επίμαχες ώρες, που οδήγησαν στη δολοφονία του θύματος, με τον μάρτυρα να υποστηρίζει, ότι οι δεσμοφύλακες είδαν τον Τσιτάν βαριά τραυματισμένο στο κελλί του αλλά δεν αντέδρασαν.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι αν η μόνο ευκαιρία του Τανσού ήταν να επέμβουν οι δεσμοφύλακες για να τον σώσουν. Ο μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει ενώπιον του δικαστηρίου, τα όσα ακολούθησαν της στυγερής δολοφονίας.

Αίσθηση έκανε δε η αναφορά του, ότι οι κρατούμενοι αυτοτραυματίζονταν, για να μην τους πλησιάζουν οι δεσμοφύλακες.

Όπως ισχυρίστηκε τουλάχιστον δύο φορες, με οδηγίες του κατηγορούμενου μαζεύτηκε ομάδα ατόμων και συμμετείχαν σε συμπλοκή.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Τσιτάν: Μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ασκούσε επιρροή σε λοχίες

Δίκη Τσιτάν: «Διακίνηση ναρκωτικών και ξυλοδαρμός κρατουμένων στις φυλακές»

Keywords
Τυχαία Θέματα