Δήλωση Τ. Βίλιερς για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Την ακλόνητη δέσμευσή της στην υποστήριξη των προσπαθειών των Κύπριων να επανενώσουν το νησί τους, τονίζει σε δήλωσή της, την παραμονή της μαύρης επετείου των 47 ετών από την τουρκική εισβολή, η Τερέζα Βίλιερς.

Η φιλοκύπρια βουλευτής βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών αναφέρει ότι ως Πρόεδρος της οργάνωσης Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου θα συνεχίσει να διατηρεί το Κυπριακό στη βρετανική κοινοβουλευτική ατζέντα.

Εκφράζοντας

τη λύπη της για την αδυναμία εύρεσης λύσης μέχρι τώρα, τονίζει ότι αυτή η λύση θα πρέπει να είναι «βιώσιμη, ισορροπημένη και δίκαιη, να συνάδει με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Ως εκ τούτου, προσθέτει ότι η λύση «πρέπει να αντανακλά» το διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

 Η κα Βίλιερς χαιρετίζει την σταθερή δέσμευση της βρετανικής κυβέρνησης σε αυτή την αρχή, όπως διατυπώθηκε προ ημερών σε απαντήσεις που έλαβε σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου σταμάτησαν το 2017.

«Και πιστεύω ότι είναι ώρα για τον Υπουργό Εξωτερικών (Ντόμινικ Ράαμπ) να συνηγορήσει δημοσίως υπέρ ενός τέλους στις εγγυήσεις τρίτων χωρών σε οποιαδήποτε μελλοντική λύση», προσθέτει η Βρετανίδα βουλευτής.

Χαρακτηρίζει, τέλος, «εξίσου απαράδεκτες» τις τουρκικές επιδρομές στην ΑΟΖ της Κύπρου και την «προκλητική» απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθιστά πιο δύσκολη μια λύση και θα έπρεπε να καταδικαστεί από όλη τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε επίσης 

Το απόγευμα η κάθοδος του Ερντογάν στα κατεχόμενα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήλωση Τ, Βίλιερς,dilosi t, viliers