Δήμαρχος Δρομολαξιάς: Ανακυκλώνουμε, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα

Γίνεται ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και για αυτό καταβάλλεται προσπάθεια ενημέρωσης και δημιουργία περιβαλλοντικής κουλτούρας και εμπέδωση της συνήθειας της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου.

Πάμε καλά, άλλα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, είναι η εκτίμηση του κ. Ανδρονίκου, που τόνισε σε σύντομη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ,

ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ερωτηθείς σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης, ανέφερε ότι ο Δήμος για αρκετά χρόνια συνεργάζεται με την Green Dot και έχει καταφέρει να προχωρήσει πλέον στην κατ` οίκον περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού είναι από τις πρώτες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που συνήψε συμφωνία με την Green Dot, ανέφερε και εξήγησε ότι στο αρχικό στάδιο είχαν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του δήμου, όπου οι δημότες μετέφεραν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Στην πορεία, όμως, διεύρυνε τη συνεργασία με την Green Dot με συμφωνία για κατ` οίκον συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών μία φορά την εβδομάδα.

“Είναι μια προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται, προσπαθούμε με ενημερωτικά φυλλάδια, ενημερωτικές συσκέψεις, διαλέξεις να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να ανακυκλώνει”, συνέχισε ο κ. Ανδρονίκου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πρόσθεσε, ο ίδιος μετέβη σε συγκεντρώσεις των δημοτικών σχολείων του δήμου και συζήτησε με μαθητές και δασκάλους την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση, ώστε, όπως είπε “να δημιουργήσουμε στα παιδιά και μέσω των παιδιών, παιδεία ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος”.

“Πάμε καλά, άλλα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, είναι η εκτίμηση που εξέφρασε, εξηγώντας ότι κάδοι ανακύκλωσης συνεχίζουν να υπάρχουν σε σχολεία και πολυκατοικίες, όπου υπάρχουν περισσότεροι δημότες συγκεντρωμένοι.

Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε περαιτέρω ότι η ανακύκλωση στα σχολεία αφορά περισσότερο το χαρτί.

Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι συνήφθησαν συμφωνίες με άλλους δύο οργανισμούς και τοποθετήθηκαν κάδοι σε αρκετά κεντρικά σημεία του δήμου για συλλογή προς ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών, γυαλιού.

Ο κ. Ανδρονίκου είπε ακόμα ότι μέχρι να λειτουργήσουν τα πράσινα σημεία, ο δήμος ενοικίασε χώρο στον οποίο οι δημότες αφήνουν τα μεγάλα αντικείμενα και τα κλαδέματα, τα οποία παραλαμβάνουν στη συνέχεια αδειοδοτημένοι οργανισμοί για περαιτέρω διαχείριση τους.

Ο ίδιος ο δήμος, σε επίπεδο διοίκησης και γραφείων ανακυκλώνει το χαρτί, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον περιορισμό της χρήσης χαρτιού, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση χαρτιού, όμως, επεσήμανε σε αυτό το επίπεδο συνεχίζουμε να έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Τέλος, ανέφερε ότι ήδη αρκετοί δημότες πληρώνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους κάτι που, επίσης, συμβάλλει στη μείωση της χρήσης χαρτιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα