Δημόσιοι υπάλληλοι: Ζητούν επαναφορά επιδομάτων βάρδιας και υπερωριών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στρατής Ματθαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο αίτημα τους για επαναφορά των επιδομάτων βάρδιας και της υπερωριακής αποζημίωσης

Αρχικά ανέφερε ότι στην Κύπρο λειτουργεί σημαντικά η τριμερής συνεργασία μεταξύ των εργοδοτών, των εργοδοτουμένων και του κράτους. «Παλιά υπήρξαν οι οριζόντιες αποκοπές οι οποίες την 1 Ιανουαρίου 2023 η μείωση απολαβών για τους δημόσιους υπαλλήλους

έχει τερματιστεί. Ζητήσαμε την ίδια μεταχείριση να τύχουν και οι οριζόντιες αποκοπές για τα επιδόματα και την υπερωριακή αποζημίωση αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2023».

Συμπλήρωσε ότι σε μεγάλο αριθμό επιδομάτων έχει επιτευχθεί συμφωνία για αποκατάσταση τους και έχει μείνει το επίδομα βάρδιας και η υπερωριακή αποζημίωση. «Από αυτά που μπορούν να αποκατασταθούν είναι οι οριζόντιες αποκοπές για τα επιδόματα».

Υπογράμμισε ότι δεν είναι μεγάλη δημοσιονομική επιβάρυνση. «Είναι 2-3 εκατομμύρια η κάθε φάση. Μιλάμε για τις βάρδιες που εργάζονται οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι φυλακές, το Τμήμα Μετεωρολογίας».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο αλλαγής ωραρίου των δημόσιων υπαλλήλων, ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι να προχωρήσει η ψηφιοποίηση και ο κόσμος να εξυπηρετείται από το σπίτι του. «Μιλάμε για ποιοτική δημόσια υπηρεσία και έγνοια μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση και όχι η ποσοτική αύξηση της δημόσιας υπηρεσίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε».

Τέλος, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να χειροτερέψουμε τη δημόσια υπηρεσία για να ταυτιστούμε με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Δεν μιλούμε για αύξηση αλλά για αποκατάσταση της αποκοπής του 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα