Δημοσκόπηση για τις δημαρχιακές στην Πάφο

Μια βδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πάφου, το πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διενήργησε έρευνα για λογαριασμό του Σίγμα, από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Στην ερώτηση για το ποιά είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες της Πάφου, ως σημαντικότερο πρόβλημα, οι ερωτηθέντες, με ποσοστό 47% απαντούν διαφθορά και τα σκάνδαλα.Η ισχυρή προσωπικότητα, η εμπειρία στα πολιτικά δρώμενα και η μαχητικότητα είναι ανάμεσα κυριότερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το ιδανικό προφίλ ενός

δημάρχου.

Διχάζει η ερώτηση "σε ποιο βαθμό σας ενδιαφέρουν οι επερχόμενες εκλογές στο δήμο Πάφου", με το 39% να απαντά πολύ, το 28% αρκετά, το 17% λίγο και το 16% καθόλου.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, φέρεται να είναι ο πιο κατάλληλος για να αναλάβει τη δημαρχία της Πάφου, με ποσοστό 37%. Ακολουθεί ο Άριστος Βασιλειάδης με 17% και ο Κανένας με ποσοστό 12%.

Η ίδια απάντηση δόθηκε και στην ερώτηση για το ποιός υποψήφιος πιστεύετε ότι είναι ο πιο πειστικός ως προς την ορθότητα των θέσεων του.

Τους περισσότερους ψήφους εμπιστοσύνης ως ο πιο έντιμος για τη δημαρχία της Πάφου, καταλαμβάνει και πάλι ο Φαίδωνας Φαίδωνος, όπως επίσης και την πλειονότητα των ψήφων, ως ο πιο ικανός και αποτελεσματικός για τη δημαρχία της πόλης, ανάμεσα στους ανθυποψηφίους του. Το 52% των ερωτηθέντων, θα ψηφίσει σίγουρα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της Πάφου. Κάθετα αρνητικό είναι το 16% των ερωτηθέντων ενώ οι υπόλοιποι δεν είναι απόλυτα σίγουροι για το τι θα πράξουν. Όσο για τους παράγοντες που θα καθορίσουν τη ψήφο των πολιτών; Το 56% απαντά ότι θα είναι η προσωπική του άποψη για το πρόσωπο, ανεξάρτητα από τα κόμματα που το υποστηρίζουν. Το 83% όσων απάντησαν αρνητικά για το αν θα προσέλθουν στις κάλπες, εξηγεί ότι ο κυριότερος λόγος είναι η απογοήτευση. Όσο για εκείνους που θα ψηφίσουν, μπορεί στην πλειονότητά τους να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Φαίδωνα Φαίδωνος ωστόσο, θεωρούν ότι τελικά θα κερδίσει ο Άριστος Βασιλειάδης. Τέλος, σε ότι αφορά το έργο του μέχρι πρότινος δημάρχου της Πάφου Σάββα Βέργα, το 93% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι δυσαρεστημένο. Η δημοσκοπηση διενεργηθηκε κατα την περίοδο 2-3 Iανουαρίου με δείγμα 400 άτομα. Η δειγματοληψία ήταν τυχαία στρωματοποιημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα