ΔΗΠΑ: Χαιρετίζει την επιστολή Μπάιντεν σε ΠτΔ - «Θετικά και ενθαρρυντικά»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΠΑ μετά την επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ προς το Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζει τα μηνύματα, που απορρέουν από την επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ προς τον Προέδρο Χριστοδουλίδη, για την πρωτοβουλία «Αμάλθεια», και συνάμα τα αξιολογεί ως ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά για τη χώρα μας.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του Προέδρου Μπάιντεν,

με σαφή αναφορά στις περιφερειακές μας σχέσεις, η εκφρασθείσα ετοιμότητα στήριξης προς τις προσπάθειες μας, καθώς και η πρόθεση συνεργασίας των ΗΠΑ με την Κύπρο, προσδίδουν κύρος και ειδικό βάρος στην ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία. Παράλληλα, συνιστούν αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της χώρας μας στην περιοχή, για ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας, όπως και της επιτυχούς προώθησης πρωτοβουλιών ανθρωπιστικού και διπλωματικού χαρακτήρα.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία επαναλαμβάνουμε ότι η «Αμάλθεια» αποτελεί επιτυχία για τη χώρα μας και εργαλείο δημιουργίας ενός πιο θετικού περιβάλλοντος, αφού πλέον η Κύπρος αναγνωρίζεται ως πολύτιμος εταίρος και αξιόπιστος κόμβος συνεργασίας.

Εκφράζουμε, εκ νέου, ιδιαίτερη ικανοποίηση για την προβολή και τα οφέλη που εισπράττει η χώρα μας και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η ευθυγράμμιση δικών μας επιδιώξεων και πρωτοβουλιών με τις επιδιώξεις και ανάγκες του διεθνούς παράγοντα, μπορεί να αποβεί ωφέλιμη και για την εθνική μας υπόθεση, το Κυπριακό.  

Keywords
Τυχαία Θέματα