ΔΗΠΑ: Χαιρετίζει την πρόθεση για μείωση ή μηδενισμό του ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα

H ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζει την πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, να προχωρήσει σε μείωση ή και μηδενισμό του ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πρόταση η οποία κατατέθηκε σε επίπεδο της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Παράταξής μας τον Μάρτιο 2022.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τα νομοσχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στο 5% για

προϊόντα πρώτης ζήτησης αλλά και για μηδενικό ΦΠΑ σε ψωμί, γάλα, παιδικές τροφές και άλλα βασικά προϊόντα, καθώς θεωρούμε ότι η λήψη τέτοιων μέτρων είναι επιβεβλημένη και προς την σωστή κατεύθυνση.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία είχαμε καλέσει την Πολιτεία να αναλάβει περαιτέρω δράση, με στόχο την αντιστάθμιση των οικονομικών δεδομένων, που προέκυψαν εξαιτίας των παγκόσμιων εξελίξεων και των αλυσιδωτών αρνητικών επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, προς ανακούφιση των συμπολιτών μας και ειδικά των ευάλωτων ομάδων που η οικονομική καθημερινότητά τους ήταν και παραμένει οριακά βιώσιμη.

Συγκεκριμένα, είχαμε πρωτοστατήσει για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα, τη μείωση φορολογίας σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και μείωση ΦΠΑ στον επισιτιστικό τομέα.

Θεωρούμε πως τα εν λόγω μέτρα δεν επηρεάζουν το δημοσιονομικό ισοζύγιο, αφού οι αυξημένες κρατικές εισπράξεις του τελευταίου χρόνου, μπορούν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζουν κατάλογο προϊόντων με μειωμένο ή μηδενικό ΦΠΑ- Ποια είδη θα αφορά

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΗΠΑ, Χαιρετίζει, ΦΠΑ,dipa, chairetizei, fpa