ΔΗΠΑ: Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Επ.Greco

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΠΑ σχετικά με τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την σύσταση της Επιτροπής GRECO. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία εκφράζει ικανοποίηση για τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, στα θέματα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της διαφθοράς, καθώς και της περαιτέρω στελέχωσης των κρατικών μηχανισμών. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίδουμε στα μέτρα τα οποία λήφθηκαν για συμμόρφωση προς τις εισηγήσεις της Επιτροπής GRECO, καθώς και στα μέτρα ενίσχυσης της διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένης

της υιοθέτησης της θέσπισης του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Κυβέρνησης, σε αντικατάσταση της Χάρτας Δεοντολογίας που ίσχυε μέχρι σήμερα.   

Περαιτέρω, χαιρετίζουμε την ενδυνάμωση και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού σε σημαντικά πόστα του κυβερνητικού μηχανισμού, όπως αυτά του ελέγχου της μετανάστευσης, καθώς και της απλοποίησης και επιτάχυνσης διαδικασιών εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων, ενόψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλα αυτά τα μέτρα κρίνονται βοηθητικά για τις κοινές επιδιώξεις και στόχους μας, ως χώρα, εφόσον παράλληλα τυγχάνουν επαρκούς ελέγχου και αξιολόγησης, στοιχεία στα οποία πρέπει να εγκύψουμε

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Σύσταση Επιτροπής για Greco - Ποιος ο ρόλος της

Keywords
Τυχαία Θέματα