ΔΗΠΑ για 25η Μαρτίου:Το φωτεινό παράδειγμα τους ας αποτελεί οδοδείκτη όλων μας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΠΑ για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Μέρα Ιστορικής Μνήμης η σημερινή για όλο τον Ελληνισμό, για την Κύπρο μας και τους απανταχού Έλληνες.

Τιμή και Δόξα στους ήρωες του 1821. Το φωτεινό παράδειγμα τους και ο άδολος πατριωτισμός τους ας αποτελεί οδοδείκτη όλων μας. Η 25η Μαρτίου

1821 ήταν η αφετηρία της Εθνικής παλιγγενεσίας, με τους Έλληνες να βάζουν τα θεμέλια του αγώνα για απελευθέρωση, με όραμα και στόχο μια ανεξάρτητη πατρίδα, χωρίς τον ζυγό της Οθωμανικής τυραννίας.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί την καλύτερη αφορμή να μνημονεύουμε τα επιτεύγματα των προγόνων μας με ευγνωμοσύνη και σεβασμό. Η πνευματική ανάταση με την οποία αγωνίστηκαν οι Έλληνες “υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”, η αυταπάρνηση και η ανιδιοτέλεια με την οποία υπερασπίστηκαν το ιδεώδες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, θα είναι πάντα οδηγός μας.

Η φετινή επέτειος βρίσκει την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί έκπληκτος τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται στη Λωρίδας της Γάζας και στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, η μισή μας πατρίδα παραμένει κατεχόμενη και το έγκλημα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής από το 1974, παραμένει χωρίς τιμωρία.

Βλέποντας την κατεχόμενη πατρίδα μας να υποφέρει, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου μας. Οι πανανθρώπινες αξίες, το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθοδηγούν τη διαρκή και αδιάληπτη προσπάθεια για εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, που θα αντέξει στο χρόνο.

Απαιτείται Εθνική ενότητα, Εθνική συνεννόηση, σκληρή δουλειά και μια κοινή Εθνική προσπάθεια.

Keywords
Αναζητήσεις
dipa-gia-25i-martiouto-foteino-paradeigma-tous-as-apotelei-ododeikti-olon-mas.htm
Τυχαία Θέματα