ΔΗΠΑ για Cyprus Confidential: Δυσφημίζουν και πληγώνουν την εικόνα της χώρας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΠΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα της ICIJ Cyprus Confidential.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία τοποθετείται για την έρευνα της κοινοπραξίας δημοσιογράφων ICIJ.

Tα δημοσιεύματα της κοινοπραξίας δημοσιογράφων ICIJ δυσφημίζουν και πληγώνουν την εικόνα της χώρας και τραυματίζουν τον κυπριακό λαό, υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ,

ο κύριος Τρυφωνίδης υπογράμμισε ότι πρέπει να επιδειχθεί μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη παρανομία, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την εξουσία αλλά και την βούληση να πατάξει φαινόμενα διαφθοράς.

Ο κύριος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι ολόκληρο το πολιτειακό σύστημα και οι αξιωματούχοι να αρθούν ενώπιων των ευθυνών τους, για να μην χρειάζεται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να επεμβαίνει, αν και έχει ο ίδιος την εξουσία, όταν η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσκολίες.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι η Κύπρος έκανε τα τελευταία χρόνια σημαντικά βήματα προόδου  την καταπολέμηση της διαφθοράς, στην διαχείριση φαινομένων διαπλοκής, καθώς και στη θωράκιση της αξιοπιστίας της Κύπρου, τόσο σε πολιτικό, οικονομικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία κάλεσε, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αξιολογήσουν τα πορίσματα της έρευνας της κοινοπραξίας των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες.

Αναμένουμε, τόνισε, η Εισαγγελία να αποφασίσει για προηγούμενα πορίσματα, καθώς η φήμη της Κύπρου δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τα δημοσιεύματα αλλά και πως αυτές οι καταγγελίες αντιμετωπίζονται με την απόδοση ευθυνών εκεί και όπου χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις του «Cyprus Confidential»- Οι «πρωταγωνιστές»

Keywords
Τυχαία Θέματα