ΔΗΠΑ: Θετικά τα μηνύματα από την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΠΑ μετά την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Κύπρο

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζει την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Κύπρο και τα μηνύματα που δίδονται, προς πάσα κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα, σημειώνουμε τη σταθερή στήριξη της Γερμανίας των προσπαθειών μας για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, όπως και την επαναβεβαίωση

της προσήλωσης της δικής μας πλευράς, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, στη βάση του συνόλου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαικής Ένωσης, στην οποία η Γερμανία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο, όπως σταθερά και σθεναρά η δική μας πλευρά επιδιώκει, καθώς και η διασύνδεση του Κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά, πρέπει αναμφίβολα να επιδιωχθεί.

Η σαφής επίδειξη αλληλεγγύης της Γερμανίας προς τη χώρα μας, στο Μεταναστευτικό, μέσα από την ανάληψη ευθύνης φιλοξενίας πέραν των χιλίων αιτητών ασύλου που σήμερα βρίσκονται στην Κύπρο, είναι άξια αναφοράς και στοιχείο που επικροτούμε με ευαρέσκεια.

Εξίσου σημαντικά κρίνουμε τα θέματα συνεργασίας με τη Γερμανία σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και τουρισμού, την ετοιμότητα της Γερμανίας να παρέχει στήριξη και τεχνογνωσία στη μετάβαση της χώρας μας σε θέματα ενέργειας και «πράσινης» οικονομίας, καθώς και την ανάπτυξη στενότερων δεσμών σε θέματα εκπαίδευσης με την εισαγωγή του μαθήματος εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία μας.

Το σύνολο των συναντήσεων και επισκέψεων του Γερμανού Προέδρου, κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, έχει ιδιαίτερη σημειολογία και ευελπιστούμε ότι η συνεχής διπλωματική δραστηριότητα της Λευκωσίας θα ενισχύσει τις προσπάθειες για επίτευξη των εθνικών μας στόχων.  

Διαβάστε επίσης: Σταϊνμάιερ: Η Κύπρος είναι για μας ένα ασφαλές λιμάνι

Keywords
Τυχαία Θέματα