Δίπλα στους νέους απόδημους ο Οργανισμός Νεολαίας

Με νέο πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε απόδημους Κύπριους νέους να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτης Φωτίου και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Παναγιώτης Σεντώνας καλωσόρισαν σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, τους νέους απόδημους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Εξερευνήστε την Κύπρο», το οποίο επιχορηγεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Το Πρόγραμμα «Εξερευνήστε την Κύπρο» διοργανώνεται από τη Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και πραγματοποιείται από 3 μέχρι 28 Ιουλίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 45 Κύπριοι νέοι από όλο τον κόσμο, ηλικίας 18 -22 χρόνων. Στόχος του Προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους απόδημους να επισκεφτούν την Κύπρο και να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα, εκδρομές και ξεναγήσεις, ενώ παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δίνεται, επίσης, η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους και να αναπτύξουν φιλίες. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα επιχορηγείται πλήρως από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας, κ. Παναγιώτης Σεντώνας καλωσορίζοντας τους νέους στην Κύπρο ανέφερε ότι «είναι χρέος μας να στηρίζουμε την πρόσβαση των απόδημων νέων μας στον πολιτισμό της χώρας μας. Σήμερα η πατρίδα μας, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, έχει ανάγκη από όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις και οι νέοι κοσμοπολίτες Κύπριοι απόδημοι, είναι ανάμεσα στις πιο σημαντικές. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τη ΝΕΠΟΜΑΚ, να δομήσουμε τις γέφυρες για άμεση και διαρκή επαφή των απόδημων νέων μας με την Κύπρο».

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στέκεται δίπλα στην απόδημη κυπριακή νεολαία και στις προσπάθειες που καταβάλει για να κρατά σε επαφή τους απόδημους νέους με την Κύπρο, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός Νεολαίας, πέρα από το πιο πάνω Πρόγραμμα, για πρώτη φορά φέτος θα υποστηρίξει οικονομικά και τη διοργάνωση του Προγράμματος «Ταξίδι στον Πολιτισμό της Κύπρου», που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 31 Ιουλίου 2016 και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν 25 νέοι και νέες απόδημοι από διάφορες χώρες του κόσμου.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Νεολαίας υποστηρίζει και τη διοργάνωση του τακτικού συνεδρίου της ΝΕΠΟΜΑΚ, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί 26 – 28 Ιουλίου. Το συνέδριο έχει σημαίνουσα σημασία για τη ΝΕΠΟΜΑΚ, καθότι κατά τη διάρκειά του λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν σχέση με την μελλοντική πορεία της οργάνωσης αλλά και τους τρόπους προώθησης της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου στο εξωτερικό.

-ΤΕΛΟΣ-

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στέλιος Παπαπέτρου 22402624 / 22402602

Λευκωσία,

Γραφείο Τύπου

04/02/2016

Keywords
Τυχαία Θέματα