Δίπλαρος: Ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν είναι ιστορικό στέλεχος του ΔΗΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις αναφορές του νομικού Κρις Τριανταφυλλίδη απάντησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης με ανάρτηση του στο Χ, έγραψε ότι «ψες στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποκαλύφθηκε η κινητήριος δύναμη πίσω από την αποστασία και την επακόλουθη διάσπαση που οδήγησε στο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών του Φεβρουαρίου του 2023. Δυστυχώς όμως, όπως έγινε και τον Φεβρουάριο, ο ΔΗΣΥ θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Εσύ καλά τώρα …..προς τα μπουζούκια τραβάς!!»

Ο κ. Δίπλαρος φιλοξενήθηκε

στο Μεσημέρι και Κάτι και απάντησε ότι «ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν παρευρέθηκε στο Πολιτικό Γραφείο. Μπορούσε να παρευρεθεί, να ακούσει όσους μίλησαν και να δει από πρώτο χέρι τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν».

Συμπλήρωσε ότι αν η παραίτηση του είναι στη διάθεση μας, καλό θα ήταν να την αποστείλει και γραπτώς για να τη μελετήσουμε. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει μάθει στα δύσκολα. Έχει περάσει και στο παρελθόν κρίσεις, έχει περάσει και πολύ πιο δύσκολα το 2004 με τη φυγή πολλών βουλευτών. Στην πορεία όλοι όσοι είχαν φύγει επέστρεψαν με αποτέλεσμα να έχουμε κερδοφόρες μάχες».

Διαβάστε επίσης: Τριανταφυλλίδης: Αποκαλύφθηκε η αιτία διάσπασης του ΔΗΣΥ και ο αποστάτης

Ο κ. Δίπλαρος τόνισε ότι η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ ξεκίνησε με δύο στόχους. «Την επούλωση πληγών και την ανασυγκρότηση της παράταξης. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Πρόεδρος και εγώ. Από τη στιγμή που δεν έγιναν διαγραφές πριν ένα χρόνο, δεν θεωρούμε σωστό ή φρόνιμο να γίνουν τώρα».

Πρόσθεσε ότι η νέα ηγεσία αποφάσισε ότι αν ένα στέλεχος δεν σεβαστεί τις αποφάσεις ή θέσει τον εαυτό του απέναντι από τις συλλογικές αποφάσεις, τότε θα συνέλθει ότι πειθαρχικό συμβούλιο και μπορεί να επιβάλει μέχρι και έξι χρόνια αποκλεισμό από τη διεκδίκηση πολιτειακού αξιώματος».

Επιπλέον, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι δεν είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Ήρθε πριν από λίγα χρόνια στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ιστορικό στέλεχος είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Ισίδωρος Μακρίδης». 

Υπογράμμισε ότι χθες κρίθηκε μια απόφαση που μπορούσε να ληφθεί χωρίς ψηφοφορία, αλλά η ηγεσία θεώρησε ότι το Πολιτικό Γραφείο θα έπρεπε να πάρει δημοκρατικά αυτή την απόφαση και δώσαμε τον λόγο σε όλους. «Αν ήταν εκεί ο κ. Τριανταφυλλίδης θα μπορούσε να μιλήσει».

Ερωτηθείς για το ποιος είναι αυτός που περιμένει στη γωνία τη νέα ηγεσία, απάντησε ότι «δεν θέλω να μπω σε ένα κυνήγι μαγισσών. Γνωρίζουμε και πρόσωπα και καταστάσεις. Η υπομονή εκλαμβάνεται ως αδυναμία από κάποιους. Δεν είναι αδυναμία. Πριν από δέκα μήνες περάσαμε από μια εκλογική ήττα που όμοια της δεν ζήσαμε ποτέ, να μην περάσει ο υποψήφιος μας στον δεύτερο γύρο. Όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία. Γυρίσαμε και είναι άσπρη η σελίδα που ξεκίνησε η νέα ηγεσία».

Τέλος, ανέφερε «ας μας αφήσουν κάποιοι να εργαστούμε όπως ξέρουμε να εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ 20 αν όχι και 22 ώρες το εικοσιτετράωρο. Η Πρόεδρος, ο Αναπληρωτής και η υπόλοιπη ηγεσία τρέχει από το πρωί. Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο ενωμένη η ηγεσία της παράταξης». 

Keywords
Τυχαία Θέματα