ΔΗΣΥ: Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς Ευρωεκλογές του Ιουνίου

Επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές στην ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος, η οποία διεξήχθη το Σάββατο στη Λευκωσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως η Κύπρος χρειάζεται ένα ενωμένο και ισχυρό ΔΗΣΥ, επισημαίνοντας πως ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει πρωταγωνιστής ως η μεγαλύτερη παράταξη του τόπου, "που ανοίγει όχι απλώς δρόμους, αλλά

λεωφόρους, και ως η κατεξοχήν πολιτική δύναμη που βρίσκει διεξόδους σε αδιέξοδα".

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, τη Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου χαιρέτισαν με οπτικογραφημένα τους μηνύματα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ακολούθως, σημειώνεται, στη Σύνοδο απευθύνθηκαν οι έξι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα πως από σήμερα ρίχνονται στην ακούραστη μάχη να επικοινωνήσουν με τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Κύπρου για να πείσουν πως η πατρίδα μας χρειάζεται να είναι δυνατή στην Ευρώπη.

Στην ομιλία της, η κ. Δημητρίου, εξέφρασε τη βούλησή της για μια Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπόρα, που  να ηγείται στη βιώσιμη ανάπτυξη, να στέκεται αρωγός στα κράτη μέλη ανοίγοντας νέες προοπτικές στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, να αντιμετωπίζει με συλλογικότητα κάθε πρόκληση και να ηγείται.

Ακόμη, εξέφρασε την πίστη της σε μια Ευρώπη που ν’ αντιδρά με άμεσα αντανακλαστικά στις ραγδαίες εξελίξεις, διεκδικώντας και διαδραματίζοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, ως καταλύτης ειρήνης και ασφάλειας σ’ ένα ζοφερό και πολύπλοκο γεωπολιτικό σκηνικό, μακριά από πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών και με ισότιμη αντιμετώπιση απέναντι στα κράτη μέλη της.

Αναφερόμενη στο Κυπριακό, η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι "επτά χρόνια έχουν περάσει από το Κραν Μοντανά και βρισκόμαστε επιτέλους ξανά μπροστά σε μια θετική εξέλιξη, με τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ".

Αυτή την εξέλιξη, όπως είπε, "οφείλουμε Κυβέρνηση και κόμματα, να την αξιοποιήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα ελπίδας". Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, τόνισε, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και εισηγήσεις ακόμη και με επιστολή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το πώς πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κομβική καμπή. "Περιμένουμε την ανταπόκρισή του με σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, για ενημέρωση τουλάχιστον", πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι "έχουμε ενώπιόν μας ένα μεγάλο διακύβευμα και μια μεγάλη ευκαιρία για να καθορίσουμε την πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο", επισημαίνοντας ότι ο ΔΗΣΥ είναι η πολιτική δύναμη που άνοιξε τους δρόμους για να κυματίζει η σημαία της ΕΕ στην Κύπρο, έβαλε τα θεμέλια για την ευρωπαϊκή προοπτική ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους και έβαλε πλάτες για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων χωρίς να λογαριάζει πολιτικό κόστος.

Σκοπός μας, τόνισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, "δεν είναι η α λα καρτ αποδόμηση της ΕΕ, εκεί και όπου μας συμφέρει", αλλά "να επενδύσουμε στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, να κτίσουμε πάνω σε αυτά και να απαιτήσουμε δυναμικά την εφαρμογή τους". Το θέμα, πρόσθεσε, "είναι να μπορούμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, να μπορούμε διπλωματικά ν’ αναγνωρίσουμε ευκαιρίες και να κινήσουμε νήματα ούτως ώστε να υπάρξει ταύτιση με τα δικά μας εθνικά συμφέροντα".

"Και αυτό μόνο εμείς έχουμε τη δυνατότητα να το επιτύχουμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας, στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμοι συνομιλητές, μέσα από τις διασυνδέσεις μας, τις καίριες συμμαχίες, αλλά κυρίως μέσα από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκουμε, τον κατεξοχήν πολιτικό μηχανισμό, ο οποίος θεμελιώνει και κτίζει στρατηγικές, στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα", υπογράμμισε η κ. Δημητρίου, σημειώνοντας ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα ενωμένο και ισχυρό ΔΗΣΥ.

"Η θέση μας είναι στο κοινοβούλιο. Να κρατάμε τη χώρα σταθερά σε ορθή πορεία, να προστατεύουμε τα συμφέροντά της. Να ελέγχουμε την Κυβέρνηση και να δίνουμε λύσεις εκεί όπου χρειάζεται και είναι ο ρόλος μας", είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τονίζοντας ότι "ο ΔΗΣΥ δεν είναι κτήμα κανενός, ανήκει μόνο στον κόσμο του και σε αυτόν λογοδοτούμε".

Αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές, η κ. Δημητρίου είπε ότι αυτό "παρουσιάζει μια δυναμική σύνθεση έξι αξιόλογων και ικανότατων υποψηφίων με ποικιλομορφία εμπειριών, που έχουν καταξιωθεί σε υψηλά επίπεδα επαγγελματικής επιτυχίας".

Έκανε λόγο για ανθρώπους "που έχουν αποδείξει την ικανότητα τους ν’ ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα σε απαιτητικές καταστάσεις, με επιδραστικότητα τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία των πολιτών και με υπόβαθρο που αντανακλά τις ανάγκες και τις πολλαπλές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής".

Στην ομιλία του, διά της οποίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, ανέφερε ότι "απέναντι στις αδυναμίες, την ανεπάρκεια και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα, η ίδια η κοινωνία κατατάσσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό ως την πολιτική δύναμη που μπορεί και πρέπει να ηγηθεί των εξελίξεων".

Στον δρόμο για τις εκλογές, όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική υποστήριξη στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ακριβώς με στόχο την καλύτερη Κύπρο. Αυτό, σημείωσε ο κ. Δίπλαρος, αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση με όλα τα χαρακτηριστικά που σήμερα ζητά από εμάς η κοινωνία.

"Σήμερα που συντελούνται κοσμογονικές γεωπολιτικές αλλαγές η πίστη μας στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο", τόνισε ο κ. Δίπλαρος, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα έχουμε ενώπιόν μας τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

"Δεν είναι η ώρα του μηδενισμού και της μοιρολατρίας. Είναι η ώρα της συγκέντρωσης δυνάμεων για την εφαρμογή ακόμη μιας μεταρρύθμισης για την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρωταγωνίστησε και ψήφισε μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις", υπέδειξε.

"Η μεγάλη φιλοευρωπαϊκή παράταξη του τόπου θα πρέπει να κερδίσει τις εκλογές, γιατί η Κύπρος μας έχει ανάγκη την Ευρώπη", είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επισημαίνοντας ότι "όλοι θα εργαστούμε σκληρά, με θέληση και αυταπάρνηση, για να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός η κυρίαρχη πολιτική δύναμη της Κύπρου"

Έχουμε την πιο ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ για την Κύπρο μας. Για μία ΔΥΝΑΤΗ ΚΥΠΡΟ στην Ευρώπη.

Είμαστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου. Πρωτοστατήσαμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πρώτοι, απέναντι σε όλους!… pic.twitter.com/TkxFYYNx6Y

ΔΗΣΥ (@DISY1976) March 2, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα