ΔΗΣΥ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για φορολογική ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΗΣΥ για την πρόταση νόμου που κατέθεσε σήμερα, με σκοπό τη φορολογική ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταθέτουμε σήμερα μια στοχευμένη πρόταση νόμου με σκοπό τη φορολογική ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων, που το έχουν περισσότερο ανάγκη στις παρούσες συνθήκες που ζούμε.

Η πρόταση αφορά συγκεκριμένα τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι κάτω από το αφορολόγητο ποσό. Ουσιαστικά το αδιάθετο αφορολόγητο ποσό του ενός συζύγου θα μεταφέρεται

και θα προστίθεται στο αφορολόγητο εισόδημα του άλλου συζύγου.

Η πρότασή μας είναι δημοσιονομικά εφικτή και έχει οροφή έτσι ώστε από το μέτρο να ωφεληθούν αποκλειστικά τα μεσαία νοικοκυριά.

Πιστεύουμε ότι είναι κάτι αναγκαίο, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες ακρίβειας αλλά και των υψηλών επιτοκίων από τα οποία πλήττεται αναλογικά περισσότερο η μεσαία τάξη.

Η πρόταση νόμου που καταθέτουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ανοιχτή να συνυπογραφεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και βεβαίως όλους τους συναδέλφους Βουλευτές/Βουλεύτριες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα