ΔΗΣΥ: Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον

Τη θέση ότι για τον ΔΗΣΥ δεν υπάρχουν ιδεολογίες μπροστά στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Λευτέρης Χριστοφόρου μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

«Ο ΔΗΣΥ καλωσορίζει την έλευση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας

στην πατρίδα μας», είπε, προσθέτοντας ότι «για μας η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας σταθερός, βασικός, διαχρονικός και μοναδικός σύμμαχος, συμπαραστάτης εις όλα τα ζητήματα του τόπου μας, είτε στο Εθνικό, είτε σε σε άλλα επίπεδα που προκύπτουν. Για μας η Ελλάδα είναι η μητέρα πατρίδα. Είναι αυτή που διαχρονικά στήριξε και στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου μας».

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Χριστοφόρου, «εμείς τονίσαμε ότι ο Ελληνισμός, ενιαίος, οφείλει να αντιμετωπίσει είτε τα εθνικά είτε τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν». Θεωρούμε πολύ σημαντικό γιατί εκ μέρους του Πρωθυπουργού εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στην πατρίδα μας». Αλλά, συμπλήρωσε «και η διαβεβαίωση εκ μέρους μας ότι όπως εφαρμόζαμε γι τόσα χρόνια ως ΔΗΣΥ ως βασική αρχή και θέση την αγαστή, αδελφική συνεργασία με όλες τις ελλαδικές κυβερνήσεις, αυτό θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».

«Για μας δεν υπάρχουν ιδεολογίες και κόμματα όταν είναι να εξυπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον», σημείωσε ο Αναπλ. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ταυτόχρονα, είπε, «τονίσαμε ότι κι εμείς όπως και η Ελλάδα βρισκόμαστε κάτω από μνημόνιο και με την Τρόικα». Είπαμε, πρόσθεσε, «ότι δεν ήταν δική μας επιλογή το μνημόνιο και η Τρόικα». Την Τρόικα, ανέφερε, «τη βρήκαμε αφού ήρθε στην Κύπρο, μετά την σχεδόν ολική χρεοκοπία του τόπου μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε ν` απαλλαγούμε και από το μνημόνια και το πιο βασικό από τα ελλείμματα, τα προβλήματα της οικονομίας για να μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά».

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Υπάρχει μια σταθερή, διαχρονική συνεργασία, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όλων των Ευρωβουλευτών, με αποτέλεσμα να δίνουμε μαζί τις μάχες», πρόσθεσε. Αυτές τις μάχες, διαβεβαίωσε, «θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε και για το συμφέρον της Ελλάδος και για το συμφέρον της Κύπρου».

«Πιστεύουμε ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα. Για μας οι επιτυχίες της Ελλάδας είναι και δικές μας επιτυχίες. Οι αποτυχίες της Ελλάδας είναι ήττα και για την Κύπρο», επεσήμανε.

Ευχήθηκε «να υπάρξει επιτυχής διαδρομή της νέας Κυβέρνησης της Ελλάδας και μαζί με την Κύπρο να κατορθώσουμε πραγματικά να υλοποιήσουμε τους εθνικούς και οικονομικούς μας στόχους».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα