ΔΝΤ καλεί Κίνα να εκσυγχρονίσει τα οικονομικά στοιχεία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε την Πέμπτη την Κίνα να βελτιώσει τα οικονομικά της στοιχεία, ιδιαίτερα τον ρυθμό ανάπτυξής της, θέμα το οποίο συνεχίζει να προκαλεί σκεπτικισμό σε σχέση με την αξιοπιστία του.

Η συζήτηση σε σχέση με την πραγματική ισχύ της κινεζικής οικονομίας έχει αναθερμανθεί τους τελευταίους μήνες ύστερα

από το σημαντικό αριθμό στοιχείων για επιβράδυνση της ανάπτυξης αλλά και τις αναταραχές στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές.

“Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Κίνα συνεχίζει να βελτιώνει την ποιότητα των στοιχείων της ώστε να αντανακλούν την ταχέως μεταβαλλόμενη διάρθρωση της οικονομίας της", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Ράις χαιρέτισε την "μεγάλη πρόοδο" της Κίνας στον εκσυγχρονισμό των στατιστικών της αναφορικά με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), τα διευρυμένα μέτρα για την οικονομική δραστηριότητα, οδηγώντας τη μεθοδολογία "σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνη με τη διεθνή πρακτική".

“Όπως και σε πολλές χώρες, υπάρχει περιθώριο για βελτίωση", σημείωσε.

Η κινεζική Κυβέρνηση υποβάλλει τακτικά εκθέσεις για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο από 7,0% και πάνω, ένα ρυθμό που ορισμένοι θεωρούν ως φουσκωμένο.

Σημειώνεται ότι τα 188 κράτη μέλη του ΔΝΤ είναι υποχρεωμένα να παρέχουν στο ΔΝΤ αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία.

Η Αργεντινή είχε καταδικασθεί από το ΔΝΤ το 2013, μετά την αποτυχία της για μεγάλο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τις τιμές καταναλωτή.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα