Δορυφορικές φωτογραφίες του Saipem 12000 & τουρκικού πλοίου

Φωτογραφίες του ακινητοποιημένου στην κυπριακή ΑΟΖ, γεωτρύπανου της ΕΝΙ, Saipem 12000 καθώς και πλοίου του τουρκικού ναυτικού, δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα TankerTrackers.com στο λογαριασμό της στο twitter.

Οι σχετικές φωτογραφίες που φαίνεται να λήφθηκαν από δορυφόρο την Κυριακή (18/2) συνοδεύονται από tweet το οποίο σημειώνει ότι η Τουρκία επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό στο σκάφος της ΕΝΙ.

Δείτε

το tweet και τις φωτογραφίες:

Turkey has imposed a navy blockade on @eni FPSO vessel in the east Mediterannean - the SAIPEM 12000, from reaching her gas drilling destination off the coast of Cyprus. Today's photos. #ONGT #OOTT pic.twitter.com/9e8LfNiKVe

— TankerTrackers.com

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αμετάβλητη παραμένει για ενδέκατη ημέρα η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να κρατούν εγκλωβισμένο το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ, «Saipem 12000», μη επιτρέποντάς του να προχωρήσει σε γεώτρηση, στον στόχο «Σουπιά».

Το διπλωματικό παρασκήνιο εξακολουθεί να είναι έντονο, αλλά η Άγκυρα παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της.

Λευκωσία, Ρώμη και Βρυξέλες αναμένουν την Πέμπτη, οπότε εκπνέει η παράνομη τουρκική «Navtex», ενώ κανείς δεν μπορεί να προδικάσει κατά πόσο η Άγκυρα θα την ανανεώσει, γεγονός που θέτει, εν αμφιβόλω, την πραγματοποίηση της γεώτρησης, με δεδομένο ότι το ''Saipem 12.000'', αρχές Μαρτίου πρέπει να βρίσκεται στο Μαρόκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα