Δούκας του Εδιμβούργου ο πρίγκιπας Εδουάρδος με απόφαση του βασιλιά Καρόλου

Τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου απένειμε σήμερα στον μικρότερο αδερφό του πρίγκιπα Εδουάρδο ο βασιλιάς Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η απονομή γίνεται με αφορμή τα 59α γενέθλια του Εδουάρδου, που μέχρι τώρα κατείχε τον τίτλο του Κόμη του Γουέσεξ και Φόρφαρ.

Το δουκάτο του Εδιμβούργου αναβίωσε για τον πατέρα του Καρόλου και του Εδουάρδου πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, όταν νυμφεύθηκε την τότε Δούκισσα του Εδιμβούργου και μετέπειτα βασίλισσα

Ελισάβετ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, «ο νέος Δούκας και η νέα Δούκισσα του Εδιμβούργου (σ.σ. η μέχρι σήμερα Κόμισσα του Γουέσεξ Σόφι) είναι υπερήφανοι που θα συνεχίσουν την παρακαταθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου με την προώθηση ευκαιριών για νέους ανθρώπους όλων των υποβάθρων ώστε να εκπληρώσουν την πλήρη δυναμική τους».

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είχε γίνει Κόμης του Γουέσεξ το 1999, όταν παντρεύτηκε τη Σόφι Ρις-Τζόουνς. Το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια είναι από τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία και μετά από την αποχώρηση των Άντριου, Χάρι και Μέγκαν από ενεργούς ρόλους, οι Εδουάρδος και Σόφι έχουν αναλάβει περισσότερες επίσημες υποχρεώσεις εκ μέρους αρχικά της Ελισάβετ και πλέον του Καρόλου.

Ο Εδουάρδος γίνεται μόλις ο πέμπτος Δούκας του Εδιμβούργου στη βασιλική ιστορία της Βρετανίας μετά από τον πρίγκιπα Φρέντερικ (1726, μεγαλύτερος γιος του Γεωργίου Β’), τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (1764, αδερφός του Γεωργίου Β’), τον πρίγκιπα Αλφρέδο (1866, δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Βικτωρίας) και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Διαβάστε ακόμη: Βατικανό για Πόλεμο: Δεν τροφοδοτείται μόνο από «ρωσική αυτοκρατορία»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δούκας, Εδιμβούργου, Εδουάρδος, Καρόλου,doukas, edimvourgou, edouardos, karolou